BARENDRECHT 2 WINT MET 0-1 VAN RIJNSBURGSE BOYS 2

Barendrecht 2 is zaterdag de competitie goed begonnen door op sportpark Middelmors Rijnsburgse Boys 2 met 0-1 te verslaan. Het begin van de wedstrijd was voor de bezoekers, die snel de aanval zochten.

Al na 5 minuten werd Sjacco Meijer de diepte in gestuurd, maar zijn lob was niet hoog genoeg en werd een prooi voor de keeper. Even later was het opnieuw Sjacco die goed doorging op de rechtervleugel, maar zijn inzet belandde via het been van een verdediger in het zijnet. Na een kwartier kwam Ramy Salem, na lange afwezigheid voor het eerst weer minuten makend, in kansrijke positie maar trof ook de keeper op zijn weg. Rijnsburg kwam terug in de wedstrijd en het centrale duo met terriër Ron Botterhuis en Kayo Renwarin moesten keer op keer ingrijpen en samen met  keeper Steven Lugtmeijer wisten ze de nul te houden.

Na rust waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Na een uur werd Ramy Salem volgens plan gewisseld door Rayane Bawa. De bezoekers hadden het geluk dat een aanval van de thuisploeg op de kruising eindigde. Rijnsburgse Boys drong in die periode wat meer aan, maar Steven Lugtmeijer stond op zijn plaats. Na een half uur in de 2e helft nam Barendrecht het initiatief weer over. De middenvelders Joost van Eck, Anass Marhalmi en Wouter Rieken herpakten de controle en voorin maakte  de lastige Sjacco Meijer de centrale verdedigers van Rijnburg het leven zuur.

De wedstrijd leek op 0-0 te eindigen, maar in de 83e minuut kreeg Anass Masrhalmi op het middenveld de bal. Hij koesterde zijn vrijheid en met een geweldig schot verdween de bal in de kruising: 0-1. De tegenstander verbijsterd achter zich latend. De voorsprong kwam niet meer in gevaar. Een mooie 0-1 overwinning voor de jonge ploeg van Erwin van de Woerdt en Marcel Brienen.

Zaterdag a.s. speelt Barendrecht 2 thuis op veld 1 om 12.00 uur tegen Rijnvogels 2 uit Katwijk.