BIEKMAN BEWIJST BELANG VOOR BARENDRECHT (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht heeft zaterdag goede zaken gedaan in de Tweede Divisie. De rood-witten wonnen op sportcomplex Papendal in Arnhem met 1-0 bij Jong Vitesse. Spits Anthony Biekman maakte vlak voor de rust de enige treffer. Het was de eerste uitzege dit seizoen, waarmee de ploeg van trainer Albert van der Dussen weer boven de rode streep komt.

Van der Dussen begon opnieuw met het spitsenduo Anthony Biekman en Bas Mourits en liet Rowendly Martijn op de bank. Achterin werd het tweetal Jeffrey Aarts en Max van Dijk herenigd, al moest Van Dijk snel geblesseerd afhaken. De verdediger ging na 13 minuten naar de kant met een schouderblessure. Ilyas Oulal Ali verving hem.

Barendrecht kreeg kort daarop een goede kans, maar Anthony Biekman schoot hoog over. Vlak voor rust deed de aanvaller dat stukken beter. Een voorzet van Do Rosario Almeida werd door de spits binnen getikt, 0-1. Een belangrijke treffer op een goed moment voor de bezoekers.

Na de rust bleef het lang gelijk op aan. Het regende wel gele kaarten, waardoor Yorik van Deelen komende zaterdag geschorst is. Met nog ruim 20 minuten te gaan haalde Van der Dussen Biekman naar de kant. Rowendly Martijn was zijn vervanger.

Barendrecht ging op jacht naar de genadeklap. Bas Mourits kreeg een kans, maar mikte naast het doel. Ook Vitesse probeerde het nog, maar Joeri Potjes schoot in het zijnet. Ook Yorik van Deelen had nog een mogelijkheid, maar ook deze bal ging er niet in.

Toen er ook in de vijf minuten extra tijd niet meer was gescoord, konden de handen omhoog bij Barendrecht. Een zeer belangrijke zege bij Jong Vitesse, waardoor de gevarenzone weer verlaten kan worden.

Jong Vitesse – Barendrecht 0-1 (0-1)
40. 0-1 Biekman.
Scheidsrechter Dieperink, gele kaarten: Samsey, Navajas Sanchez, Van Deelen, Oulad Ali (Barendrecht), Agrafiotis, Vroegh en Ozgur (Jong Vitesse)
Opstelling Jong Vitesse: Bayazit; Lucassen, Ozgur, Potjes, Faye; Mercan, Vroegh (76. Musaba), Schuurman; Berden (60. Berden), Agrafiotis (60. Ten Tije) en Acheffay
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg; Samsey, Aarts, Van Dijk (13. Oulad Ali), Van Deelen; Do Rosario Almeida, Navajas Sanchez, Monster, A Cohen; Biekman (68. Martijn) en Mourits.

Veertiende
Barendrecht klimt naar plek veertien in de Tweede Divisie met 10 punten uit 9 wedstrijden. VVSB is hekkensluiter met 2 punten. IJsselmeervogels is weer koploper met 20 uit 9.

Rijnsburgse Boys
Komende zaterdag speelt Barendrecht weer thuis. Dan komt Rijnsburgse Boys op bezoek. De Uien verloren zaterdag op eigen veld de derby met buurman Katwijk met 2-1. Op sportpark De Bnogerd wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Samesnvatting
De samenvatting van de wedstrijd vindt u hier.