BAS MOURITS SCHIET BARENDRECHT 2 NAAR OVERWINNING

De laatste wedstrijd voor de winterstop tegen het sterke Quick Boys 2 uit Katwijk leverde voor de reserves van BVV Barendrecht drie punten op. Dat zag er in de eerste helft niet naar uit. Trainer Erwin van der Woerdt moest al snel na het begin een wissel toepassen toen Ron Botterhuis met een vervelende enkelblessure naar de kant moest. Kayo Renwarin kwam voor hem in de ploeg. De eerste helft kende verder weinig hoogtepunten in aanvallend opzicht. Qjell Krolis was nog het dichtst bij een treffer, maar zijn inzet in de korte hoek werd gekeerd door de Quick Boys doelman. Quick Boys wist ook niet te profiteren van het slordige spel van de thuisploeg. Keeper Andu Blokland was een sta in de weg en wist met enkele fraaie reddingen een achterstand te voorkomen. Bij een van die reddingen raakte hij wel geblesseerd en moest zich in de rust met gekneusde ribben laten vervangen.

Een reserve keeper was niet voorhanden, dus trok Sjacco Meijer de keepershandschoenen aan. Joost van Eck, weer helemaal fit na een hamstringblessure, kwam voor Andu Blokland in het veld. Na de 0-0 ruststand direct een feller Barendrecht 2. Een minuut of zeven na rust begon de Barendrecht-trein te lopen. Qjell Krolis stuurde Nassim Amaarouk alleen op de keeper af, maar zijn inzet was te slap om de Quick Boys keeper te passeren. In de 55e minuut was het wel raak. Joost van Eck gaf een perfecte steekpass op Bas Mourits, die de keeper omspeelde en de Bongerdbewoners naar een 1-0 voorsprong schoot.

Een minuut later was het alweer gelijk toen Sjacco Meijer kansloos was op een afstandsschot van Quick Boys (1-1). De thuisploeg liet zich niet uit het veld slaan en bleef de bovenliggende partij. Marouane Bakour zorgde met zijn acties voor constante dreiging. In de 60e minuut kopte Qjell Krolis uit een voorzet van Marouane Bakour op de paal. Een kwartier voor tijd kwamen de rood/witten verdiend op voorsprong. Nassim Amaarouk opende op Joost van Eck en diens voorzet vanaf rechts was loepzuiver, precies voor de voeten van Bas Mourits die voor de 2-1 voorsprong zorgde. Zijn tweede goal deze middag.

Barendrecht 2 gaf de voorsprong niet meer uit handen. Sjacco Meijer stond als een vorst in het Barendrecht-doel en hield Quick Boys met enkel ijskoude reddingen van de gelijkmaker af. Na afloop werd de overwinning in de kantine verder gevierd. Wederom een mooi resultaat voor de ploeg van trainers Erwin van der Woerdt en Marcel Brienen. Barendrecht 2 is weer wat omhoog geklommen op de ranglijst en gaat de winterstop in op een gedeeld derde plaats, twee punten achter de koplopers.