BARENDRECHT ZAKT VERDER WEG (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht zakt steeds verder weg in de Tweede Divisie. De rood-witten verloren zaterdag op het Kasteel in Rotterdam-West met 5-3 van Jong Sparta. Lange tijd deed de ploeg van trainer Albert van der Dussen aardig mee (het kwam na rust zelfs met 2-1 voor), maar met nog ruim een kwartier op de klok ging het helemaal fout. Sparta scoorde drie keer in zes minuten tijd. De rode streep nadert na de vierde uitnederlaag van dit seizoen.

Van der Dussen heeft nog altijd te maken met een fikse lijst afwezigen: bij de vaste blessure- en herstelgevallen Ramy Salem en Daniel Esajas hebben zich nu ook Max van Dijk en Jeffrey Aarts gevoegd. Van Dijk wacht een operatie, nog niet duidelijk is hoe lang de verderdigers uit de roulatie zullen zijn. Danny Monster was nu als extra slot op de deur een linie naar achteren geschoven. Verder bestond het centrum uit Emilio Samsey en Ilyas Oulad Ali.

Barendrecht begon goed en kreeg gelijk enkele kansen. Delano a Cohen schoot naast, Bas Mourtis stuitte op keeper Michael Fabrie. Aan de overkant was het wel snel raak. Ayoud Boukhari tikte de 1-0 achter doelman Nick van der Ploeg. Toch toonden de rood-witten (in het blauw gestoken) veerkracht. Rowendley Martijn kwam net tekort voor Fabrie, maar na een half uur zorgde Bas Mourits voor de 1-1. Dat er aan de treffer een buitenspelluchtje zat, daar maalde niemand om bij Barendrecht. De ploeg mazzelde nog toen Ilias Alhalf vlak voor rust de lat raakte.

Na de onderbreking was er direct succes voor de bezoekers. Een hoekschop kwam bij Emilio Samsey, die van dichtbij raak prikte, 1-2. Zijn eerste doelpunt voor Barendrecht, dat voor het eerst dit seizoen in een uitwedstrijd op voorsprong kwam.

Zou Barendrecht de eerste uitpunten van het seizoen gaan pakken, was de vraag die in de loop van de tweede helft op kwam. Maar Jong Sparta zette in de slotfase aan en kwam door Alhaft op 2-2. Daarna ging alles in korte tijd mis bij Barendrecht. Scheidsrechter Winkel gaf de Rotterdammers een strafschop (de overtreding was erbuiten), maar de elfmetertrap leek een goedmakertje voor een erger geval daarvoor. Spits Halil Dervisoglu passeerde Van der Ploeg vanaf de penaltystip, 3-2. En nog in dezelfde minuut poeierde invaller Gianni dos Santos de 4-2 tegen de touwen. Daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Dervisoglu zorgde vijf minuten voor tijd nog voor de geflatteerde 5-2. Het slotwoord was aan Yarick Dorst die een vrije trap à la Robin van Persie (maar dan met rechts) hard tegen het net ramde, 5-3. De kille cijfers lieten Barendrecht na afloop met lege handen staan. Na drie achtervolgende nederlagen komt de kelder van de Tweede Divisie angstig dichterbij.

Door de ernstige schouderblessure van Max van Dijk speelde Ilyas Oulad Ali tegen Jong Sparta in het centrum.
Elson Almeida ziet de bal na een duel over de zijlijn belanden.
Nick van der Ploeg onderschept één van de vele hoekschoppen in de wedstrijd.
Met veel wil om door te pakken viert Bas Mourits de gelijkmaker na een halfuur spelen.
Mark Veenhoven haalt Delano a Cohen onderuit. Geel voor Veenhoven oordeelt scheidsrechter Thom Winkel.
Donny Navajas Sanchez opent naar rechts.
Aanvoerder Danny Monster bleef tot het bittere einde strijden voor een beter resultaat.
Dat deed ook Emilio Samsey, zelfs zijn gloednieuwe Tsubaki-shirt moest er aan geloven.
Onder toeziend oog van Delano a Cohen schiet de talentvolle Yarick Dorst een vrije bal beheerst raak, 5-3.
Zwaar gehinderd probeert Anthony Biekman binnen de zestien aan de bal te blijven om te kunnen scoren.

Jong Sparta – Barendrecht 5-3 (1-1)
12. 1-0 Boukhari, 29. 1-1 Mourits, 46. 1-2 Samsey, 72. 2-2 Alhaft, 76. 3-2 Dervisoglu (strafschop), 77. 4-2 Dos Santos, 85. 5-2 Dervisoglu, 89. 5-3 Dorst.
Scheidsrechter Winkel, gele kaarten: Oulad Ali, Monster en Van Deelen (Barendrecht), El Kachati, Spierings en Veenhoven (Jong Sparta).
Opstelling Jong Sparta: Fabrie; Brute (31. Veenhoven), Soares Fonseca, Luydens, Ringeling (65. Bouwense); Sanches, Boukhari (72. Dos Santos), Spierings; Alhaft, Dervisoglu en El Kachati.
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg; Almeida (81. Wolters), Samsey, Monster, Oulad Ali, Van Deelen; Navajas Sanchez, Dorst, A Cohen; Martijn (72. Biekman) en Mourits.

Vijftiende
Barendrecht zakt naar plek vijftien in de Tweede Divisie met 6 punten uit 7 duels. De rood-witten hebben alleen nog FC Lienden (5), Jong Almere City (5) en VVSB (2 punten) onder zich. Aan de kop van ranglijst heeft IJsselmeervogels 17 punten.