BARENDRECHT WINT VAN TER LEEDE

De hoofdmacht van BVV Barendrecht heeft zaterdag met enig fortuin gewonnen van Ter Leede. Op sportpark De Bongerd leek een punt het maximaal haalbare voor de rood/witten, maar in de slotfase was het dit keer eens Barendrecht dat een gelukkige zege boekte.

Barendrecht was het duel nota bene nog zo goed begonnen, want binnen twintig minuten stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord na een vrije trap van Danny Monster (1-0) en een treffer van Niels Vorthoren (2-0). Toch kantelde het wedstrijdbeeld na een halfuur, toen Ter Leede sterker werd. De gasten uit Sassenheim kregen in het restant van de eerste helft een paar kansen, maar sloegen op een vervelend moment toe; in de extra tijd van de eerste helft werd het uit een corner 2-1 via Hoekstra.

Ter Leede putte veel vertrouwen uit de aansluitingstreffer en zette Barendrecht in de tweede helft flink onder druk. Keeper Jeffrey Verkerk, die in de eerste helft ook al een enorme kans voor Ter Leede neutraliseerde, moest een paar keer reddend optreden. Toch werd het twintig minuten voor tijd gelijk; een lichte duw van invaller Anass Masrhalmi leverde Ter Leede een strafschop op, die Arroyo onberispelijk binnen schoot (2-2). De gasten gingen op zoek naar meer en waren ook de gevaarlijkste ploeg, maar in tegenstelling tot een aantal eerdere duels dit seizoen had Barendrecht het geluk nu eens aan zijn zijde. Invaller Peter de Lange was tien minuten voor tijd het eindstation van een aanval over rechts en schoot raak: 3-2. Ver in blessuretijd kwam daar zelfs nog een treffer bij, toen Marouane Bakour met de 4-2 de overwinning definitief veilig stelde.

Het uitgebreide wedstrijdverslag volgt later.