BARENDRECHT WINT NA KNOTSGEKKE SLOTFASE (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht heeft de eerste uitoverwinning in de Derde Divisie te pakken. De rood-witten klopten in Heemskerk Odin’59 met 4-3. Een kwartier voor tijd stond de ploeg van trainer Jack van den Berg met 3-0 voor en leek er niets aan de hand. Maar in een krankzinnige slotfase kwam de thuisploeg nog akelig dichtbij. Het bleef bij 3-4, waarbij ook de lat Barendrecht een handje hielp.

Jack van den Berg begon achterin opnieuw met Joost Mangert op de plek van de nog niet fitte Stanley Husen. Verder bleef de vertrouwde formatie van de afgelopen weken intact. Aanvaller Ramy Salem is op de weg terug, hij maakte de eerste minuten in Barendrecht 2. Op Daniel Esajas en vooral Danny Monster wordt het langer wachten, mogelijk tot na de winterstop.

Barendrecht kwam in Noord-Holland al na twee minuten goed weg toen Odin’59 de paal raakte. Snel namen de rood-witten het heft in handen en kwamen tot een serie kansen. Tim Eekman en Luivenno Statia mikten naast, Bram de Bruin stuitte op doelman Joost Meendering en ook Marouane Bakour had geen succes. Dat had Peter de Lange wel na 20 minuten. De spits werkte een voorzet van Qjell Krolis binnen, 0-1. Doelpunt drie alweer voor de nummer 9 van Barendrecht.

Er kwamen meer mogelijkheden. Weer kon Bakour niet afwerken. Aan de overkant moest Barendrecht-doelman Nick van der Ploeg reddend optreden. Vlak voor rust raakte Odin’59 met Lars Boekel opnieuw de paal. Dat deed hij na de onderbreking nog een keer, het bleef 0-1.

Joost Mangert bleef na de rust in de kleedkamer, hij werd vervangen door Emilio Samsey. Even later moest ook Niels Vorthoren afhaken, voor hem kwam Bas Mourits in het veld.

Halverwege deel twee werd het 0-2. Max van Dijk prikte een vrije trap van Bram de Bruin tegen het net. Binnen vijf minuten werd het 0-3. Bas Mourits pikte een ingooi in en bediende snel Marouane Bakour. De rappe aanvaller maakte het nu wel af, daarmee leek de wedstrijd gespeeld.

Maar in het laatste kwartier gebeurde er nog van alles. Bram de Bruin veroorzaakte onnodig een strafschop die door Thom de Vries werd benut, 1-3. Dezelfde De Vries maakte er vier minuten voor tijd zelfs 2-3 van. Odin’59 kreeg ook nog kansen op 3-3. Niels Jager mikte naast, Jayson Halman raakte de lat.

Het was al in de extra tijd dat Peter de Lange er aan de overkant uit kwam, een strafschop versierde en die ook zelf benutte, 2-4. Maar nog was het niet gedaan, want in de 97ste minuut maakte Nicky Eekhout er nog 3-4 van. Nóg gekker liet Barendrecht het niet meer worden. Het eindsignaal werd dan ook met vreugde en grote opluchting begroet.

Bram de Bruin soleerde in de eerste helft regelmatig langs tegenstanders.
Marouane Bakour zet zijn aanvallende actie kopend voort.
Peter de Lange viert zijn derde competitiedoelpunt met op de achtergrond Kasteel Heemstede
Spelers vieren het doelpunt met trouwe supporter Mels van de Pas, hij houdt hen uit de zon.
Joost Mangert probeert de lastige Odin-spits Yayson Halman af te stoppen.
Luivienno Statia laat zich niet van de bal afzetten.
Eén van de laatste acties van Niels Vorthoren. Hij valt kort hierna uit met een hamstringblessure.
Een uitzinnige Max van Dijk viert zijn doelpunt met Barendrecht supporters achter het doel.
Een koelbloedige en rustige Marouane Bakour kiest zorgvuldig zijn hoek uit en scoort beheerst, 3-0.
Een van een lastige blessure teruggekeerde Emilio Samsey kopt hoog springend de bal weg.
Peter de Lange wordt door keeper Joost Meendering neergehaald in de zestien, strafschop. De topscorer benut de strafschop zelf, 4-2

Odin’59-Barendrecht 3-4 (0-1)
20. 0-1 De Lange, 65. 0-2 Van Dijk, 68. 0-3 Bakour, 77. 1-3 De Vries (strafschop), 86. 2-3 De Vries, 90+4. 2-4 De Lange (strafschop), 90+7. 3-4 Eekhout.
Scheidsrechter Bronsvoort.
Opstelling Odin’59: Meendering; Boekel, Willemse (74.Jager), Scheffer, Halman, Dikker (69. Kansen), De Vries, Eekhout, Driever (73. Brandsma), Mijnders en Hulleman.
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg; Eekman, Mangert (46. Samsey), Van Dijk, Statia; Vorthoren (61. Mourits), Dorst, De Bruin; Krolis, De Lange en Bakour (84. De Bok).

Subtop
Barendrecht heeft nu 6 punten uit 3 wedstrijden. Daarmee zijn de rood-witten een subtopper in de Derde Divisie. Bovenaan hebben DVS’33 Ermelo, Hoek, Sparta Nijkerk en Harkemase Boys de volle buit met 9 uit 3. Jong Almere City heeft 6 uit 2.