BARENDRECHT WINT IN VEENENDAAL

Barendrecht 1 heeft zaterdag na vier nederlagen op rij weer een overwinning geboekt. In Veenendaal werd DOVO met 2-1 verslagen.

De rood/witten openden gretig in Veenendaal, maar Peter de Lange kreeg een voorzet van Qjell Krolis niet achter de doelman. Gastheer DOVO kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Een voorzet vanaf links werd ingeschoten door Pernelly Biya. Hoewel DOVO ook daarna gevaarlijk bleef met vlotte aanvallen, zat Barendrecht goed in de wedstrijd. Dat leverde vijf minuten voor rust de gelijkmaker op. Ramy Salem, voor het eerst weer in de basis na zijn slepende blessure die hem het hele vorige seizoen aan de kant hield, zag zijn voorzet Judah Berefo in eigen doel worden gewerkt (1-1).

In de tweede helft ging Barendrecht op zoek naar de voorsprong. De rood/witten kregen kansen via Ramy Salem, Peter de Lange en invaller Marouane Bakour, maar de bal wilde er niet in. Toch gingen de rood/witten er nog met de winst vandoor; drie minuten voor tijd werd een vrije trap van Tim Eekman door Marouane Bakour ingekopt (2-1). Daarna kwam de zege van de Bongerdbewoners niet meer in gevaar.