BARENDRECHT WINT IN HOEK

Barendrecht is in het nieuwe kalenderjaar nog altijd ongeslagen. De rood/witten wonnen zaterdag knap met 2-1 bij Hoek, en zijn daarmee al zes duels op rij niet geklopt.

In het puntje van Zeeland kende Barendrecht een uitstekende start: centrale verdediger Stanley Husen mocht uit een corner van Danny Monster vrij inkoppen, en zette de rood/witten daarmee al na zes minuten op 1-0. Barendrecht kreeg daarna kansen op meer, maar Hoek kwam tien minuten voor rust terug in de wedstrijd. Ook de thuisploeg scoorde uit een corner; Reguillio Vandepitte mocht twee keer afdrukken en vuurde raak 1-1. Barendrecht leek genoegen te moeten nemen met een gelijke ruststand, maar in blessuretijd kregen de rood/witten een strafschop. Ramy Salem werd gevloerd en penaltyspecialist Tim Eekman maakte vanaf elf meter geen fout: 2-1 bij rust.

Hoek begon na de onderbreking gevaarlijk, maar gaandeweg de tweede helft nam Barendrecht de regie weer over. De rood/witten verzuimden het duel voortijdig te beslissen. Met name Marouane Bakour kreeg drie goede mogelijkheden op een derde treffer, maar wist het net niet te vinden. Doelpuntenmaker Stanley Husen kreeg uit een corner nog een nieuwe scoringskans, maar kopte ditmaal naast. Ook invaller Bas Mourits verzuimde vlak voor tijd om Barendrecht in veilige haven te schieten. Desondanks trok Barendrecht de 2-1 voorsprong over de streep.

Door de overwinning passeerde Barendrecht de thuisploeg op de ranglijst en ging het ook Jong Almere City voorbij. De rood/witten staan na twintig duels op de zesde plaats in de Derde Divisie.