BARENDRECHT WINT EERSTE OEFENWEDSTRIJD

Barendrecht heeft de eerste oefenwedstrijd op weg naar het nieuwe voetbalseizoen in de Derde Divisie gewonnen. Tegen Progress Football, een elftal van talentvolle BVO-spelers tot 23 jaar, werd het zaterdag op De Bongerd 1-0. Sam van de Kreeke maakte voor de rust de enige treffer.

In een levendig duel met vele kansen aan beide zijden maakte een nog lang niet compleet Barendrecht een gedreven indruk. Mede door de komst van enkele nieuwkomers was de thuisploeg de betere ploeg die grossierde in kansen, maar slechts een keer raak mikte.

In de basiself, waarmee in vier kwarten van elk twintig minuten doorlopend gewisseld werd, was er plek voor debutanten Sven Dijkgraaf, Timo de Graaf, Luc Dielhof en Brent Vugts. Opvallende speler was ook Taner Bayram, afkomstig van FC Dordrecht, die net bij Barendrecht is aangehaakt. Later maakten ook nog Jay Brand en Jomar Gomes voor het eerst hun opwachting bij de rood/witten.

In een open duel op veld 9 – vanwege de renovatie van het hoofdveld – kregen beide ploegen alle ruimte. In de beginfase waren er mogelijkheden voor Romano van der Stoep, Robbert Olijfveld en Brent Vugts, maar zonder succes. Pas vlak voor het einde van het tweede kwart kopte Sam van der Kreeke een voorzet van Nathan Canlas in twee pogingen binnen, 1-0.

Daarna hadden onder anderen Olijfveld en Vugts de strijd definitief kunnen beslissen, maar de bal wilde er niet meer in. Het bleef 1-0.

Barendrecht-Progress Football 1-0 (1-0)
35. 1-0 Van de Kreeke.
Opstelling Barendrecht: Van der Meer (Gomes); Dijkgraaf (Brand), De Graaf, Monster, Jouhri (Canlas); Dielhof (Jongman), Bayram, Van der Stoep; Vugts (Mrowicki), Olijfveld en Van de Kreeke.

Spijkenisse
Komende zaterdag (29 juli) oefent Barendrecht thuis tegen Spijkenisse, aanvang 14.30 uur.

Competitie
De competitie begint op zaterdag 19 augustus, uit in het Gelderse Wijchen tegen promovendus AWC. Een week daarvoor is de eerste kwalificatieronde voor de grote KNVB-beker, daarin spelen de rood/witten thuis tegen SC Genemuiden.