BARENDRECHT WEER NAAR PLEK 3 NA ZEGE BIJ VOLENDAM

Barendrecht is zaterdag weer voorzichtig aangehaakt bij de nacompetitiekandidaten van de Derde Divisie. Zonder groots te spelen wonnen de rood/witten met ruime cijfers bij de amateurs van Volendam (4-1). Doordat de concurrenten punten lieten liggen, stijgt Barendrecht weer naar de derde plaats op de ranglijst.

Trainer Leen van Steensel moest het zaterdag in Volendam stellen zonder keeper Bradly van der Meer en spits Robbert Olijfveld, die vanwege hun rode kaart in het vorige duel met Harkemase Boys één wedstrijd geschorst waren. Michael Bekkers begon daardoor onder de lat bij Barendrecht en Romano van der Stoep stond in de voorhoede. Tim Eekman was vanwege een blessure niet inzetbaar en werd vervangen door Anass Masrhalmi. Een opsteker was de terugkeer van Anass Serghini, die na een blessure weer in de basis kon starten. Max van Dijk begon op de bank.

Na twee nederlagen tegen respectievelijke ACV en Harkamese Boys moest Barendrecht vandaag de rug rechten. Middenmoter Volendam bleek daar in het eerste bedrijf de uitgelezen tegenstander voor. De eerste kans was direct raak voor Barendrecht: een voorzet van de teruggekeerde Serghini werd na een klein kwartier tegen de touwen gekopt door Tren Drexhage (1-0).

Invalkeeper Bekkers moest vlak daarna redding brengen op een inzet van Lennart Tol, maar daarna was het Barendrecht dat de klok sloeg. Stanley Husen zette Marouane Bakour alleen voor de keeper, maar de inzet van de aanvaller werd van de doellijn gehaald door een Volendam-verdediger. Even later was het wel raak voor de rood/witten: Nadir Jouhri schoot van afstand en passeerde de Volendamse doelman: 2-0 na 24 minuten.

Barendrecht drukte door en had vlak na het halfuur al een derde treffer te pakken. Een verdedigingsfout van Volendam leidde een kans in voor Marouane Bakour, die met zijn fabuleuze stift een niet te keren stuiterbal produceerde waar de Volendammers geen antwoord op hadden: 3-0. Een riante voorsprong voor Barendrecht, die voor de thee niet meer in gevaar kwam.

Volendam-trainer Berry Smit was niet tevreden met de inzet van zijn ploeg, en stuurde in het tweede bedrijf maar liefst vier verse krachten het veld in. Het had weinig resultaat, al miste ook Barendrecht in de tweede helft de dominantie van het eerste halfuur. Er gebeurde tot de slotfase dan ook weinig meer in Volendam. Een kwartier voor tijd was invaller Sam van der Kreeke met een fraaie volley nog wel dichtbij een mooie treffer, maar zijn schot uit de lucht eindigde net over de lat.

Zeven minuten voor tijd deed thuisploeg Volendam toch wat terug: keeper Bekkers verkeek zich op een vrije trap van Joey Tol en werd van verre afstand verrast (3-1). Toch eindigde Barendrecht de wedstrijd met een marge van drie: Ricardo van der Stoep was een minuut voor tijd alert en tekende voor de 4-1 eindstand.

Niels Vorthoren controleert de bal onder toeziend oog van Joey Jongman.
De van een blessure herstelde Aness Serghini op snelheid langs Dominique Witte.
Tren Drexhage kopt een voorzet van Aness Serghini tegen de touwen, 0-1
Jouhri Nadir zet voor. Enkele minuten later scoort hij met een fraai afstandsschot 0-2.
Marouane Bakour scoort met een fabuleuze stift 0-3. Hij geniet er geniet er zichtbaar van.
Doorzetter Tren Drexhage wint weer een duel op wilskracht.
Invaller Olek Mrowicki maakt weer zijn eerste minuten na een langdurige hamstringblessure.
Invaller Sam van der Kreeke was met een fraaie volley dichtbij een treffer, zijn schot uit de lucht eindigde net over de lat.
Michael Bekkers verkijkt zich op een vrije trap van Joey Tol en wordt van grote afstand verrast,1-3.
Romano Van der Stoep maakt een misser voor open doel goed en scoort enkele minuten later alsnog 1-4.

RKAV Volendam – Barendrecht 1-4 (0-3)
14. Drexhage 0-1, 24. Jouhri 0-2, 31. Bakour 0-3, 83. J. Tol 1-3, 89. Van der Stoep 1-4.
Scheidsrechter: Krop. Gele kaarten: Stuyt (Volendam), Masrhalmi (Barendrecht)
Opstelling Volendam: Schokker, L. Veerman (46. Van Baarsen), Stuyt (46. Kras), Sout, R. Veerman (46. Lautenschutz), Steur, S. Veerman (46. J. Tol), Bond, Witte, Plugboer, L. Tol (73. Zwarthoed).
Opstelling Barendrecht: Bekkers, Masrhalmi (67. Rijsdijk), Husen, Monster, Jouhri, Vorthoren, Jongman, Serghini (73. Mrowicki), Van der Stoep, Drexhage (82. De Palm), Bakour (67. Van der Kreeke).

Derde
Door de overwinning stijgt Barendrecht weer naar de derde plaats. De volledige top 3 van de Derde Divisie wist namelijk niet te winnen; koploper ACV kwam bij Excelsior ’31 niet verder dan 1-1, nummer twee GVVV beet zich stuk op Harkemase Boys (1-1) en SteDoCo verloor bij ASWH (1-0). Barendrecht heeft nu nog altijd zeven punten achterstand op ACV en vijf op GVVV, de voorsprong op SteDoCo bedraagt een punt.