BARENDRECHT VROUWEN KOMEN ZWAKKE START NIET MEER TE BOVEN

De Barendrecht vrouwen zijn er helaas niet in geslaagd om de goede herstart (1-3 winst tegen Stiens) van de competitie een vervolg te geven. Koploper Berkel VR1 was zaterdag, op sportpark De Bongerd, te sterk voor onze dames.

De wedstrijd begon, net als alle wedstrijden op De Bongerd, met een minuut stilte in verband met de verschrikkelijke aardbeving in Turkije en Syrië. Barendrecht begon erg slap en slordig aan de wedstrijd, duels werden veelal verloren, ballen zo maar ingeleverd en dat speelde het fysiek sterkere Berkel in de kaart. Na wat kleine kansen was het uiteindelijk na 13 minuten al raak voor de koploper. Een hoge bal werd slecht verwerkt en rolde zo het Barendrecht-doel in. En in de 22e minuut was het na een afstandsschot wederom raak voor de vrouwen uit Berkel.

Na 28 minuten kreeg Barendrecht pas haar eerste echte kans. Kimberley was de verdediging van Berkel, na een goede dieptepass van Diede, te snel af en stelde met een goede voorzet Rebekka in staat om iets terug te doen. Maar de keepster en in de rebound de paal stonden de aansluitingstreffer in de weg.

De tweede helft kwam Barendrecht wat feller en scherper uit de kleedkamer. Er werd hoger druk gezet, er werden meer duels gewonnen en men probeerde Berkel op eigen helft vast te zetten. Dat resulteerde in wat kleine kansjes onder andere uit vrije trappen. Vroeg in de tweede helft kreeg Rebekka weer een grote kans om de aansluitingstreffer te maken, maar wederom stond de keepster van Berkel in de weg en de rebound belandde in het zijnet.

BVV-trainer Lucas van der Snel probeerde met wat aanvallende wissels, onder andere Madeleine Pols voor Rebekka van Esch en Michelle Stubbs voor Merel Huizer, toch nog iets te forceren. Maar echte grote kansen werden er helaas niet meer gecreëerd. Uiteindelijk was het toch Berkel wat vlak voor tijd na een goede aanval nog wel tot scoren kwam. En de schade werd in blessuretijd nog erger voor de rood/witten, omdat een afstandsschot van ruim 30 meter net onder de lat gelukkig binnenviel.

Helaas een teleurstellend resultaat voor de Vrouwen van BVV. De eerstvolgende competitiewedstrijd staat pas over twee weken op het programma, dus Lucas en z’n assistenten hebben nog even de tijd om het team klaar te stomen voor de regio derby tegen RVVH VR1.

BVV Barendrecht VR1 – Berkel VR1 0-4 (0-2)
Scheidsrechter E.P.S. De Heer. Gele kaart: Merel Huizer (Barendrecht).
Opstelling BVV Barendrecht VR1: Leah van der Weele; Iris Zoon, Sasha Leemans, Merel Huizer (83. Michelle Stubbs), Linde van Ree (46. Mandy de Jong); Elaine Fertoute (46. Sienna Shew-Atjon), Diede van der Knaap (72. Miesha Leemans), Merel Kooij; Kimberley Greven, Emma Kocabas, Rebekka van Esch (72. Madeleine Pols).

Zevende
Ondanks de nederlaag tegen koploper Berkel staan de Vrouwen nog steeds zevende met 16 punten uit 13 wedstrijden. Door de winst van onder andere SSS VR1 (3-1 tegen RVVH VR1) en hekkensluiter RCL VR1 (0-1 uit bij The Knickerbockers VR1) kruipt alles in de onderste regionen in de Hoofdklasse-A wat dichter naar elkaar toe.