BARENDRECHT VROUWEN KOMEN NIET VERDER DAN GELIJKSPEL TEGEN RCL

De vrouwen van Barendrecht zijn er zaterdag niet in geslaagd om hekkensluiter RCL te verslaan. Het bleef, in een soms verhit duel op sportpark De Bongerd, steken op een 1-1 gelijkspel.

Barendrecht wilde, net als een week eerder, de tegenstander weer op haar eigen helft vastzetten. Alleen was RCL, in tegenstelling tot RVVH, wel in staat om zich onder de druk uit te knokken. De bedoelingen van de hekkensluiter was dan ook meteen duidelijk. Niet verliezen, koste wat het kost en het liefst met drie punten terug naar Leiderdorp.

De eerste grote kans was na zeven minuten voor de rood/witten, maar het schot van Rebekka belandde op de paal. Daarna waren er over en weer wat mogelijkheden om de score te openen, maar de meeste schoten gingen naast, over of waren een makkelijke prooi voor de keepsters. Met een ruststand van 0-0 werden de kleedkamers opgezocht.

Het begin van de tweede helft leverde al snel weer wat mogelijkheden op voor beide ploegen. Totdat RCL in de 63e minuut een vrije trap kreeg op het middenveld en deze werd zeer snel genomen. Nog voordat de verdediging van Barendrecht weer in positie stond, werd de bal diep gespeeld op een aanvalster van RCL die dit buitenkansje wist te benutten.

Barendrecht ging daarna naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Veel grote kansen leverde dat niet op, totdat Rebekka in het zestienmetergebied door de keepster van RCL onderuit gehaald werd. Een terechte strafschop voor de rood/witten, die de goed ingevallen Madeleine zelfverzekerd binnenschoot.

Beide ploegen waren hierna erg gebrand om de overwinning binnen te slepen. Terwijl onze dames het hoofd koel hielden, liepen de gemoederen bij de gasten uit Leiderdorp soms hoog op. De soms ongelukkig fluitende leidsman trok vijf gele kaarten en daarbij ook nog een rode kaart (2x geel), allen voor speelsters van RCL. Na wat oproer langs de zijlijn werden ook de beide trainers bij de scheidsrechter geroepen, waarna ook de trainer van RCL met een rode kaart kon vertrekken.

Nadat de gemoederen bedaard waren, werden de laatste paar minuten nog uitgespeeld, waarbij beide ploegen geen kansen meer wisten te creëren. Hierdoor eindigde de wedstrijd, voor beide ploegen, in een teleurstellend gelijkspel.

BVV Barendrecht VR1 – RCL VR1 1-1 (0-0)
71. 1-1 Madeleine Pols (strafschop)
Opstelling BVV Barendrecht VR1: Leah van der Weele; Eva van der Toorn (75. Michelle Stubbs), Sasha Leemans, Merel Huizer, Mandy de Jong; Elaine Fertoute, Sienna Shew-Atjon (46. Madeleine Pols), Merel Kooij; Miesha Leemans, Rebekka van Esch, Kimberley Greven.

Zevende
Door het gelijke spel tegen hekkensluiter RCL verandert er weinig in de stand. Met 20 punten uit 15 wedstrijden staan onze dames nog steeds zevende.

VVOR en SC Klarenbeek
Dinsdagavond (14-03) staat voor onze vrouwen de achtste finale van de Rijnmond Cup, uit tegen VVOR VR1, op het programma. Deze wedstrijd begint om 20.30 uur op Sportpark De Venhoeve. Zaterdag (18-03) reizen onze dames af naar Gelderland voor de wedstrijd tegen nummer twee SC Klarenbeek. De aftrap is om 14:00u op Sportpark De Pauw.