BARENDRECHT VOORKOMT IN BLESSURETIJD VERLIES IN DORPSDERBY

Barendrecht blijft wisselvallig presteren in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na de 3-0 zege op Capelle volgde dinsdag een 4-0 nederlaag bij Excelsior Maassluis. Afgelopen zaterdag werd het 2-2 bij de buren van Smitshoek. Spits Robbert Olijfveld voorkwam vlak voor tijd met een geweldige poeier in de bovenhoek dat Barendrecht weer onderuit ging.

Barendrecht-trainer Leen van Steensel heeft nog altijd niet de ideale formatie staan, een week voor het bekertreffen met Groene Ster in Limburg. Bij Smitshoek begonnen de rood/witten nog zonder vormgevers Joey Jongman en Danny Monster. Onder de lat stond Michael Bekkers, die vooral na rust uitgroeide tot de uitblinker.

De bezoekers kwamen halverwege de eerste helft op voorsprong toen Niels Vorthoren een knappe aanval over rechts afrondde, 0-1. Even later had de middenvelder nog eens kunnen scoren, maar deze poging slaagde niet. Ook Smitshoek kreeg kansen, maar bij de rust was het 0-1.

Na de onderbreking nam de thuisploeg het heft in de handen. Onder leiding van oud-prof Luigi Bruins stoomde de vierdeklasser steeds verder op. De gelijkmaker kwam na een makkelijk gegeven strafschop na vermeend hands van Max van Dijk. Bruins zag zijn elfmetertrap eerst nog gestopt door Bekkers, in de rebound was het wel raak, 1-1.

Rond het uur moest Glenn Rijsdijk naar de kant, hij werd vervangen door Nadir Jouhri. Er kwamen meer wissels: Jesper van den Bosch en Romano van der Stoep werden vervangen door Bradley El Idrissi en Oleg Mrowicki. Smitshoek bleef gevaarlijk en ondanks het uitstekende keeperswerk van Bekkers werd het toch 2-1.Crecendo van Berkel kopte een hoekschop binnen.

Een nieuwe nederlaag dreigde, maar het slotoffensief van Barendrecht had in de extra tijd toch succes. Robbert Olijfveld haalde hard uit en zag zijn volley in de rechter kruising eindigen, 2-2. Daarmee voorkwam Barendrecht dat het duel tegen de buurman verloren ging.

Gilmaro van der Werp wordt flink gehinderd, maar houdt de bal in bezit.
Robbert Olijfveld zet zijn tegenstander opzij.
Jesper van den Bosch komt net tekort om de bal over de Smitshoek-keeper te wippen.
Niels Vorthoren na de openingstreffer voor Barendrecht (0-1)
Trainer Leen van Steensel sleutelt met zijn staf nog aan een ideale formatie.
Sam van der Kreeke omspeelt zijn tegenstander.
Niels Vorthoren probeert het opnieuw, maar weet nu niet te scoren.
Michael Bekkers stopt de strafschop van Luigi Bruins, maar moet in de rebound alsnog een tegentreffer toestaan (1-1).
Bradley el Idrissi in duel met zijn tegenstander.
Een slotoffensief van Barendrecht leverde ver in blessuretijd nog de gelijkmaker op.

Smitshoek-Barendrecht 2-2 (0-1)
23. 0-1 Vorthoren, 58. 1-1 Bruins, 71. 2-1 Van Berkel, 90+5 2-2 Olijfveld.
Opstelling Barendrecht: Bekkers; Eekman, Husen, Van Dijk, Rijsdijk (63. Jouhri); Vorthoren, Van den Bosch (70. Mrowicki) en Van de Werp (86. Rieken); Van de Kreeke, Olijfveld en Van der Stoep (70. El Idrissi).

Jodan Boys en Groene Ster
Barendrecht komt nog een keer in actie in een oefenduel. Komende dinsdag is Jodan Boys te gast op De Bongerd, aanvang 20.00 uur.
Limburg Daarna begint het seizoen dan officieel, met de bekerwedstrijd in Limburg tegen derdedivisionist Groene Ster, zaterdag 13 augustus om 17.00 uur. Dit duel in Heerlen is in de eerste voorronde van de grote KNVB-beker. Na twee voorrondes wacht het hoofdtoernooi waarin Barendrecht vorig jaar ver reikte en pas bij Ajax sneuvelde.