BARENDRECHT VLOERT HOEK IN KNOTSGEKKE POT: 5-4

Barendrecht heeft de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe jaar gewonnen. In een knotsgek duel, thuis tegen Hoek, werd het 5-4. De rood-witten kenden pieken, maar ook dalen.

Aanwinst Tren Drexhage, in de winterstop binnengevallen, was de grote man met twee treffers en ook nog een flink portie werklust. De 22-jarige aanvaller was de afgelopen anderhalf jaar lang actief voor een universiteitsteam in Murfreesboro, in de Amerikaanse staat North Carolina. Hij zou terugkeren naar zijn oude club ARC, maar tekende voor 1,5 jaar op De Bongerd.

De ploeg van trainer Leen van Steensel houdt door de zege de aansluiting met de top, waar GVVV blijft winnen, maar mede lijstaanvoerder ACV punten morste en Sportlust’46 dik verloor.

De winter onderbreking ging bij Barendrecht niet ongemerkt voorbij. Bradley El Idrissi vertrok naar Jodan Boys en Robert de Vos verkaste naar Capelle. Glenn Rijsdijk, Sam van der Kreeke, Jesper van der Bosch en Olek Mrowicki zijn geblesseerd. Met Tren Drexhage haalde de Bongerdclub een hardwerkende aanvaller binnen, die zaterdag tegen Hoek direct zijn visitekaartje af gaf. Eigenlijk ging de eerste de beste kans die hij kreeg er direct in, hij had negen minuten nodig om de 1-0 aan te tekenen. Twee minuten later zorgde Marouane Bakour met een hakje voor 2-0. Een droomstart voor Barendrecht.

Daarna zakte het duel in, de thuisploeg consolideerde, Hoek probeerde het wel, maar zonder al te veel succes. Een tegenslag was het geblesseerd uitvallen van Bakour na een half uur. Hij werd vervangen door Robbert Olijfveld die op de bank was begonnen.

Barendrecht kwam niet best uit de kleedkamers, want al na 1 minuut lag de 2-1 achter doelman Bradly van der Meer. Mathieu de Smet schoot hard en laag raak. Maar de rood-witten toonden veerkracht en sloegen direct terug. Het was Tren Drexhage die de 3-1 binnen schoot. Een rake kopbal van de nieuwe spits werd afgekeurd wegens duwen.

Maar Barendrecht was er nog niet, want rond het uur werd het duel op ongekende wijze op zijn kop gezet. Hoek kwam terug en deed dat op imposante wijze, al kreeg het daarbij ook alle vrijheid van de thuisploeg. Eerst knalde Jelco Schamp de bal fraai in de kruising 3-2. Dat deed hij een paar minuten later nog eens, nu met een schuiver in de benedenhoek, 3-3. En rap daarop maakte Sylvio Hage er zelfs 3-4 van.
Barendrecht stond erbij en keek ernaar. Anass Serghini had bij de 3-2 nog een enorme kans wild naast geschoten.

Met nog een half uur te gaan moest de thuisploeg aan de bak. Van Steensel greep in: Tim Eekman en Niels Vorthoren gingen naar de kant. Als invallers kwamen Max van Dijk en Gilmaro van de Werp in het veld. De druk op het Zeeuwse doel werd opgevoerd. Het was Joey Jongman die uit een hoekschop van Danny Monster hard en hoog de 4-4 binnen knikte. Barendrecht ging door en een paar minuten later kopte Robbert Olijfveld de 5-4 tegen de touwen.

Nog was het niet gedaan, want beide ploegen hielden open huis. In de slotfase kreeg Max van Dijk een gele kaart, in de stand kwam geen verandering meer. Barendrecht haalde opgelucht adem, de drie punten bleven op De Bongerd.

Met een aanvallende actie binnen de zestien zorgt Aness Serghini voor de eerste doelrijpe kans in de beginfase
Nieuwe aanwinst Tren Drexhage passeert met een fraaie passeeractie Artuur Zutteman en scoort 1-0
Marouane Bakour verrast keeper Finn Murre 2 minuten later met een bekeken hakbal en scoort 2-0.
Danny Monster zet Sylvio Hage de voet dwars.
Romano van der Stoep op snelheid langs Robbe Jozef Goddyn.
Keeper Finn Murre pareert een inzet van Robbert Olijfveld, de rebound wordt door Tren Drexhage verzilverd, 3-1.
Een zondagsschot van Jelco Schamp in de kruising (3-2) geeft Hoek vleugels en brengt een ommekeer in de wedstrijd.
De onvermoeibare debutant Tren Drexhage bezorgt Hoek handenvol werk.
Joey Jongman en Aness Serghini zetten Hoek onderdruk om de 3-4 opgelopen achterstand weg te werken.
De hoekschop van Danny Monster gaat Max van Dijk voorbij. Joey Jongman kopt fraai de gelijkmaker binnen, 4-4.
Robbert Olijfveld is Alexander Embrechts de baas en laat keeper Finn Murre kansloos, 5-4.
Topscorer Robbert Olijfveld viert zijn winnende treffer na een enerverende en spannende wedstrijd.

Barendrecht-Hoek 5-4 (2-0)
9. 1-0 Drexhage, 11. 2-0 Bakour, 46. 2-1 De Smet, 48. 3-1 Drexhage, 53. 3-2 Schamp, 60. 3-3 Schamp, 62. 3-4 Hage, 72. 4-4 Jongman, 79. 5-4 Olijfveld.

Scheidsrechter De Vries, gele kaarten: Van der Stoep en Van Dijk (Barendrecht).

Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Eekman (67. Van Dijk), Husen, Monster, Masrhalmi; Vorthoren (67. Van de Werp), Jongman, Van der Stoep; Bakour (32. Olijfveld), Drexhage en Serghini.
Opstelling Hoek: Murre; Goddyn (84. Bonsu), Martens (46. James), Embrechts, Zutterman; Vandecandelaere (46. Delannoy), Schamp, Jabar Zada; Hage, Impens en Schalkwijk (46. De Smet).

Vierde
Barendrecht is weer vierde in de Derde Divisie met nu 34 punten uit 19 wedstrijden. Dat zijn er vier minder dan koploper GVVV die 38 punten heeft. Er zijn nog 15 duels te gaan. De rood-witten hebben ook ACV (36) en Stedoco (35) nog voor zich.

Stedoco
Met Stedoco is direct ook de volgende tegenstander genoemd. De ploeg uit Hoornaar (Alblasserwaard) heeft een punt meer, mede dankzij de 2-0 winst bij FC Rijnvogels. Eerder dit seizoen werd het op De Bongerd 4-2 voor Stedoco. In Hoornaar wordt zaterdag om 14.30u afgetrapt. Op zaterdag 4 februari speelt Barendrecht weer thuis, dan tegen Sparta Nijkerk.

Spijkenisse
Barendrecht zit ook nog in het bekertoernooi om de zogeheten Fidus Cup. De rood-witten spelen op dinsdag 31 januari in en tegen Spijkenisse. Op sportpark Maaswijk wordt om 20.00 uur afgetrapt.