BARENDRECHT VERZUIMT TE WINNEN VAN HEKKENSLUITER

Barendrecht liet zaterdag op eigen veld een kans liggen om hekkensluiter Goes te kloppen en zo aansluiting te krijgen met de brede middenmoot in de Derde Divisie. Op De Bongerd kwamen de rood-witten niet verder dan 2-2 tegen de stugge Zeeuwen, die na de rust zelfs op voorsprong kwamen. Na de 2-2 liet de ploeg van trainer Richard Elzinga kansen liggen, waaronder ook een strafschop.

De Barendrecht-oefenmeester begon met Danny Monster en Marouane Bakour op de bank, Kevin Cornet stond weer in de basis. Al twee minuten kreeg Romano van der Stoep een dot van een kans. Alleen voor keeper Matthew Lentink produceerde hij een slap rollertje. Ook Bart Deprez was dicht bij succes. Twee pogingen gingen over. De beste mogelijkheid was voor Niels Vorthoren, hij kopte een voorzet van Ugur Altintas naast.

Binnen het half uur moest Deprez naar de kant. De blessuregevoelige spits werd vervangen door Peter de Lange. Aan de overkant begon Goes zich te roeren. Riad Elloukmanie en Gianni Tiebosch doken op voor Barendrecht-keeper Jeffrey Verkerk, zonder resultaat.

Vier minuten voor de rust kwam Barendrecht eigenlijk uit het niets op voorsprong. Ugur Altintas profiteerde van geklungel in de Zeeuwse defensie en schoot hard en hoog raak, 1-0. Helaas was de vreugde van korte duur. Balverlies van Anass Masrhalmi, gevolgd door een snelle uitbraak, waarna Elloukmanie zo maar door het midden mocht doorlopen, 1-1. Daarmee brak ook de rust aan.

Achter
Barendrecht kwam niet scherp uit de kleedkamer, want Goes kreeg al direct een grote kans. Die ging over, maar na zes minuten knalde Tiebosch via de paal wel raak, 1-2. Zo stond de wedstrijd in acht minuten tijd op zijn kop.

Elzinga greep in, hij haalde Van der Stoep naar de kant en bracht Danny Monster. Met de Dordtse vormgever erbij begon het beter te draaien en kwamen er mogelijkheden.

Kevin Cornet schoot knap in, maar de Goes-keeper redde. Stanley Husen kopte over na een scherpe hoekschop van Altintas. Na ruim een uur was het dan wel raak. Een knappe combinatie werd door Danny Monster afgerond, 2-2. Barendrecht voelde dat er meer in zat. Peter de Lange raakte de lat, Monster kopte de rebound over. Een kwartier voor tijd kreeg Barendrecht een makkelijk gegeven strafschop omdat De Lange bij een doelpoging door de Zeeuwse doelman zou zijn geraakt. Hoe dan ook, Tim Eekman ging achter de bal maar slaagde er – tot verbijstering van de Barendrecht-aanhang – niet in Lentink vanaf elf meter te passeren. Hij redde de zwakke inzet, zo bleef het 2-2.

In de slotfase zette Barendrecht alles op alles om toch nog die felbegeerde drie punten binnen te halen. Marouane Bakour kwam er nog bij voor Altintas. Het leverde nog een kans op voor Peter de Lange, maar die ging over. Barendrecht liet deze middag twee punten liggen.

Kevin Cornet op snelheid  langs tegenstander in de beginfase van de wedstrijd
Keeper Matthew Lentink grijpt in en voorkomt dat Niels Vorthoren scoort.
Renzo Roemeratoe gaat vol de strijd aan in de lucht met Tim Eekman
Peter de Lange probeert de bal over keeper Matthew Lentink te liften
Ganni Tiebosch voorkomt een doorbraak van Joey Jongman. Het kost hem geel
Ugur Altintas profiteert verbaasd van een cadeautje, scoort 1-0 en viert zijn eerste competitiedoelpunt van dit seizoen
De ingevallen Danny Monster neemt Barendrecht op sleeptouw en zet meteen druk op Goes
Kort na zijn invalbeurt scoort Danny Monster de gelijkmaker, 2-2
Tim Eekman buigt teleurgesteld zijn hoofd na de gemiste strafschop. Ruben Holleman is blij met de meevaller
Barendrecht probeert een overwinning te forceren, maar weet de Goes-muur niet te slechten ondanks de nodige kansen.

Barendrecht-Goes 2-2 (1-1)
41. 1-0 Altintas, 44. 1-1 Elloukmanie, 52. 1-2 Tiebosch, 65. 2-2 Monster.
Scheidsrechter Roeleveld, rode kaart: assistent-trainer Gerrit Petersen (Goes), geel: Jongman (Barendrecht), trainer Kevin Hollander, Tiebosch en Hollemans (Goes).
Opstelling Barendrecht: Verkerk; Eekman, Husen, Van Dijk, Cornet; Vorthoren, Jongman, Masrhalmi; Van der Stoep (58. Monster), Deprez (24. De Lange) en Altintas (85. Bakour).
Opstelling Goes: Lentink; Klap, Maipauw, Van de Kreeke, Roemeratoe; Mbikulu, Hollemans, Hage; Van Hecke, Elloukmanie (77. Clinckemaille) en Tiebosch.

Negen
Barendrecht heeft nu 9 punten uit acht duels en blijft hangen aan de staart van de middenmoot. Goes is niet langer alleen laatste, ook DOVO heeft 5 punten. Koploper Sparta Nijkerk staat al op 20 punten, gevolgd door FC Lisse met 16 punten.

FC Lisse
Komende zaterdag speelt Barendrecht weer uit, nu bij FC Lisse. De ploeg uit de Bollenstreek doet het goed en is tweede op de ranglijst. Zaterdag won Lisse bij Staphorst met 3-1. De aftrap in Lisse is zaterdag om 14.30 uur. Op zaterdag 23 oktober is Barendrecht vrij.