BARENDRECHT VERLIEST VAN EXCELSIOR MAASSLUIS EN SNAKT NAAR EINDE SEIZOEN

Het vlaggenschip van BVV Barendrecht snakt naar het einde van het seizoen. De rood/witten waren zaterdagavond geen partij voor Rijnmond-genoot Excelsior Maassluis, dat met 4-0 won op sportpark De Bongerd.

Het vorige week gedegradeerde Barendrecht verscheen met een ploeg vol jongelingen aan de aftrap. Die basiself waren niet opgewassen tegen het ingespeelde Excelsior Maassluis. Keeper Nick van der Ploeg verrichte in de eerste helft nog een aantal knappe reddingen, maar had geen antwoord op de inzet van Daan Blij vlak voor rust (0-1). Na de thee probeerde Barendrecht er nog een wedstrijd van te maken en was het dichtbij een doelpunt, maar de inzet van Marouane Bakour belandde op de onderkant van de lat. Even later was het aan de andere kant wel raak toen Vincent van den Berg zich eenvoudig vrijspeelde en de 0-2 aantekende.

Barendrecht gooide de handdoek en kreeg in de slotfase nog twee tegentreffers. Milan van Ewijk mocht eerst aanleggen vanaf elf meter (0-3) en maakte een minuut voor tijd nog een tweede doelpunt (0-4). De scheidsrechter kende geen blessuretijd toe, waardoor de lijdensweg van Barendrecht niet langer dan negentig minuten duurde. De rood/witten hebben volgende week nog een uitwedstrijd bij Jong FC Almere voor de boeg, maar willen het seizoen vol tegenslagen zo snel mogelijk achter zich te laten.

Het wedstrijdverslag volgt zondag.