BARENDRECHT SNAKT NAAR EINDE SEIZOEN (WEDSTRIJDVERSLAG)

Het vlaggenschip van BVV Barendrecht snakt naar het einde van het seizoen. De rood/witten waren zaterdagavond geen partij voor Rijnmond-genoot Excelsior Maassluis, dat met 4-0 won op sportpark De Bongerd.

Het vorige week gedegradeerde Barendrecht verscheen met een ploeg vol jongelingen aan de aftrap, net als een week eerder in Veenendaal. Anass Marshalmi mocht nu vanaf de start beginnen, wat ten koste ging van een basisplaats voor Akram Salhi.

Vanaf de openingsfase was al duidelijk dat Barendrecht vandaag niet opgewassen was tegen het ingespeelde Excelsior Maassluis. Keeper Nick van der Ploeg hield de Tricolores met een aantal knappe reddingen nog lang van scoren af, maar hij had vlak voor rust geen antwoord op de inzet van Daan Blij (0-1). De spits mocht afdrukken nadat Vincent van den Berg de bal zomaar in de voeten kreeg van Yorik van Deelen, waardoor Van den Berg zijn ploeggenoot in stelling kon brengen.

Na rust probeerde Barendrecht er nog een wedstrijd van te maken. Zowaar waren de rood/witten zelfs dichtbij de gelijkmaker, toen Anass Marshalmi ontsnapte en Qjell Krolis inspeelde, die de bal van dichtbij op de onderkant van de lat schoot. De rebound van Marouane Bakour werd van de lijn gehaald, waardoor Barendrecht dus niet tot scoren kwam. Even later was het aan de andere kant wel raak toen Vincent van den Berg zich eenvoudig vrijspeelde en de 0-2 aantekende.

Barendrecht gooide de handdoek en kreeg in de slotfase nog twee tegentreffers. Scheidsrechter Thijs legde de bal op de stip, waardoor Milan van Ewijk mocht aanleggen vanaf elf meter (0-3). Een minuut voor tijd maakte de naar ADO Den Haag vertrekkende verdediger ook nog zijn tweede doelpunt, waarmee de 0-4 op het bord kwam. De scheidsrechter kende geen blessuretijd toe, waardoor de lijdensweg van Barendrecht niet langer dan negentig minuten duurde. De rood/witten hebben volgende week nog een uitwedstrijd bij Jong FC Almere voor de boeg, maar willen het seizoen vol tegenslagen zo snel mogelijk achter zich te laten.

Jack van den Berg geeft instructies aan de defensie om onder de druk van Excelsior uit te komen.
Nick van der Ploeg behoedde zijn team voor een vroege achterstand.
Jeroen van der Wal verdedigt uit.
Yarick Dorst streed met volle inzet om de schade beperkt te houden.
Chris Dabaghian in duel met Giovanni da Fonseca.
Max van Dijk probeert Excelsior topscorer Daan Blij af te stoppen.
Ali Khaldi op snelheid langs Marouane Afaker.
Milan van Ewijk schiet de toegekende strafschop feilloos binnen, Nick van der Ploeg is kansloos.
Akram Salhi wordt klem gezet door Daan Smith en Milan van Ewijk.

Barendrecht – Excelsior Maassluis 0-4 (0-1)
41. Daan Blij 0-1, 59. Vincent van den Berg 0-2, 84. Milan van Ewijk (strafschop) 0-3, 89. Milan van Ewijk 0-4
Scheidsrechter: Thijs.
Opstelling Barendrecht: Nick van der Ploeg, Gilberto da Silva (69. Chris Dabaghian), Jeffrey Aarts, Max van Dijk, Yorik van Deelen, Elson Almeida, Yarick Dorst, Jeroen van der Wal, Marouane Bakour, Qjell Krolis (63. Akram Salhi), Anass Masrhalmi (63. Ali Khaldi).
Opstelling Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith, Stephan Kruithof, Daan Blij (85. Redouan Omar Ouali), Vincent van den Berg, Jeremy Moreno (65. Marouane Afaker), Giovanni da Fonseca (77. Luivienno Statia), Kevin Dercks, Sekou Sylla, Sefa Kurt, Milan van Ewijk.

Almere
Barendrecht komt nog één keer in actie in de Tweede Divisie. Zaterdag spelen de rood/witten de laatste wedstrijd van het seizoen bij Jong FC Almere. De beloften uit Flevoland zijn net als Barendrecht al gedegradeerd naar de Derde Divisie. Het duel begint zaterdag om 15.30 uur.

Samenvatting
De samenvatting en reacties vindt u hier.