BARENDRECHT VERLIEST IN WEEK VAN UITERSTEN (WEDSTRIJDVERSLAG)

De voetballers van Barendrecht beleefden een week van uitersten. Afgelopen dinsdagavond plaatsten de rood/witten zich voor het hoofdtoernooi van de grote KNVB-beker door in Groesbeek tweedivisionist De Treffers na verlenging met 2-1 te kloppen. Maar zaterdag ging het helemaal mis in Sassenheim waar de ploeg van trainer Richard Elzinga bij laagvlieger Ter Leede met 4-1 onderuit ging.

De bekerzege op de Treffers leverde Barendrecht in ieder geval al een KNVB-bijdrage van 16.000 euro op met een thuiswedstrijd tegen Achilles Veen in het vooruitzicht. Dat duel wordt eind deze maand op De Bongerd afgewerkt. Vier dagen later liep het voor Barendrecht bij Ter Leede heel anders. Binnen het uur was het 3-0 voor de thuisploeg die tot dan toe nog geen wedstrijd gewonnen had.

Barendrecht – in de vertrouwde formatie van de afgelopen weken – begon aardig aan het duel en had kansjes met Ramy Salem en Peter de Lange. Na een kwartier werd een treffer van de rood/witten wegens buitenspel afgekeurd. Aan de overkant was het wel direct raak, spits Mike Bekooij zorgde voor 1-0. Emilio Samsey kopte naast, Luivenno Statia haalde een bal van Ter Leede van de lijn en Ramy Salem stuitte op de keeper, bij rust was het 1-0.

De tweede helft begon slecht, want binnen de minuut werd het 2-0. Opnieuw was Bekooij de doelpuntenmaker. Ugur Altintas was dicht bij de 2-1, maar de keeper redde. En wat Barendrecht na liet, deed Ter Leede wel. Mike Bekooij scoorde rond het uur de 3-0. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld.

Niels Vorthoren schoot naast, even daarop prikte Tim Eekman wel raak (3-1). Een slotoffensiefje volgde, waarbij invaller Bart Deprez tegen de paal schoot. Ter Leede sloeg in een tegenaanval wel toe, 4-1. Weer was het Bekooij die zo zijn kwartet vol maakte. Barendrecht leed na een off-day in Sassenheim dan ook de allereerste nederlaag van het seizoen.

Ramy Salem probeert in moeilijke positie de bal over keeper Michael Bekkers te spelen, zijn inzet belandt net naast het doel.
Peter de Lange probeert met een uiterste poging een voorzet binnen te tikken, ook zijn inzet gaat net naast.
Ugur Altintas in duel aan de zijlijn.
Danny Monster weet met een uiterste kracht inspanning een harde voorzet te onderbreken.

Luivienno Statia wordt bij een snelle omschakeling de voet dwars gezet.

Jeffery Verkerk en Max van Dijk hebben voor de derde keer het nakijken bij een doeltreffende en Ter leede uitblinker Mike Bekooij, 3-0

De bank ziet er geen brood meer in.
Invaller Bast Deperz zorgde samen met Marouane Bakour nog voor een slotoffensiefje waarbij een schot van Bart Deprez op de paal belandde.
Stanley Husen probeerde in de slotfase de eindstand voor zijn team nog iets dragelijker te maken
Het BVV mediateam; Wil Roestenburg (radio), Erik en Karin Husen (live steam) informeerden het thuisfront, op een zeer schaars bezette tribune.

Ter Leede-Barendrecht 4-1 (1-0)
15. 1-0 Bekooij, 46. 2-0 Bekooij, 58. 3-0 Bekooij, 70. 3-1 Eekman, 80. 4-1 Bekooij.
Scheidsrechter Eijgelsheim. Gele kaart: Kaabouni en Kroon (Ter Leede).
Opstelling Ter Leede: Bekkers; Hoekstra, Arroyo, Walraven, Darrazi; Glim, Kaabouni (57. Mouchih), Kroon (46. Wajer); Steemers, Bekooij (81. Echahbouni) en Martins.
Barendrecht: Verkerk; Eekman, Husen, Van Dijk, Statia (46. Bakour); Samsey, Monster, Vorthoren; Salem, De Lange (Dorst) en Altintas (Deprez).

Zevende
Barendrecht zakt weg uit de top van de Derde Divisie. De stand is overigens nogal scheef door de vele corona-afgelastingen. De rood-witten staan nu zevende met 8 punten uit 5 wedstrijden. Bovenaan staat Stedoco met 13 uit 6, gevolgd door FC Lisse, Sparta Nijkerk en Excelsior’31 met 10 uit 5.

Sportlust
Komende zaterdag komt Sportlust naar De Bongerd, waar helaas nog altijd geen publiek toegaan is. De ploeg uit Woerden heeft 9 punten, een meer als Barendrecht. Afgelopen zaterdag verloor Sportlust thuis met 2-0 van Hoek. De aftrap is komende zaterdag om 14.30 uur. Mogelijk is er opnieuw een livestream-verbinding op deze site.

Beker
Voor de grote KNVB-beker moet Barendrecht in de eerste ronde thuis tegen zaterdaghoofdklasser Achilles Veen. Dat duel wordt op dinsdag 27 of woensdag 28 oktober afgewerkt. De rood-witten klopten vorige week dinsdag De Treffers na verlenging. Na een 1-0 achterstand zorgde Marouane Bakour na de rust voor de gelijkmaker en werd Niels Vorthoren in de tweede verlenging de matchwinner, 1-2.