BARENDRECHT VERLIEST BIJ SPARTA NIJKERK

Barendrecht is zaterdag tegen de tweede nederlaag van het seizoen aangelopen. Op de Veluwe trok Sparta Nijkerk in een gelijkopgaand duel toch de overwinning naar zich toe; het werd 2-1.

Trainer Leen van Steensel moest het in Nijkerk stellen zonder Sam van der Kreeke en Robbert de Vos. Ook smaakmaker Joey Jongman bleek op de wedstrijddag vanwege ziekte niet beschikbaar. Jesper van den Bosch verving hem in het centrum van het middenveld, Romano van der Stoep nam de positie in van Sam van der Kreeke.

Sparta Nijkerk, dat al een paar seizoenen aast op promotie naar de Tweede Divisie, stichtte met Mark van der Weijden het eerste gevaar. Zijn schot ging in de negende minuut voorlangs. Trainer Eric Speelziek moest vlak daarna wisselen; Roy Bakkenes kon niet verder bij de thuisploeg, Max Leeflang was zijn vervanger.

Ondertussen was Barendrecht beter in het duel gekomen en dat leidde na 19 minuten tot een voorsprong voor de rood/witten. Marouane Bakour zette vanaf links voor, Niels Vorthoren kopte feilloos binnen: 1-0 voor Barendrecht. De rood/witten hielden het beste van het spel en kregen kansen op meer. Eerst werd Bakour ternauwernood afgestopt door een Nijkerkse verdediger, rond het halfuur brak Niels Vorthoren door maar miste hij de scherpte om een tweede treffer aan te tekenen.

Een paar minuten later stond het zomaar gelijk. Sparta Nijkerk bleef scherp uit een counter en spits Mark van der Weijden schoot prachtig binnen voor de thuisploeg: 1-1. In de resterende tien minuten werd er niet meer gescoord, dus beide ploegen ging met 1-1 aan de thee.

Na de rust bracht Leen van Steensel in de verdediging Glenn Rijsdijk voor Stanley Husen. Ook Sparta Nijkerk bracht twee verse krachten. Ditmaal was het Barendrecht dat de eerste grote kans kreeg, maar de inzet van de vrijgelopen Marouane Bakour werd gekeerd door de keeper en in de rebound werd de aanvaller onder de voet gelopen. Even later probeerde Bakour het opnieuw, maar ditmaal ging zijn inzet over de kruising.

In de 63e minuut bleek Sparta Nijkerk wel scherp voor het doel; uit een mooie aanval scoorde Frank Heus de 2-1 voor de thuisploeg. Barendrecht moest dus in de achtervolging en bracht een aantal verse krachten: Olek Mrowicki en Bradley El Idrissi kwamen in het veld voor Bakour en Van den Bosch. Sparta Nijkerk hield de gelederen echter goed gesloten, waardoor Barendrecht in het restant geen aanspraak meer kon maken op de gelijkmaker. De rood/wittten kwamen vlak voor tijd niet verder dan een schot van Anass Masrhalmi – in het veld gekomen voor de geblesseerde Romano van der Stoep – maar zijn inzet vanaf de rand van het strafschopgebied verdween naast het doel. Na drie minuten blessuretijd moest Barendrecht zich dus berusten in de tweede nederlaag van het seizoen, in een duel waarin het gelijkwaardig was aan het winnende Sparta Nijkerk.

Jesper van den Bosch verdedigt koppend op het middenveld.
Tim Eekman wordt zwaar op de huid gezeten aan de zijlijn.
Niels Vorthoren viert zijn doelpunt met Jesper van den Bosch, 0-1.
Marouane Bakour wordt ternauwernood afgestopt door Christian van Hussen.
Stanley Husen keerde na de rust niet terug op het veld.
Janic Makizodila en keeper Wouter Beukers maken een kans van Niels Vorthoren gezamenlijk onschadelijk.
Romano van der Stoep wordt voor de Barendrechtse bank afgestopt door Thomas Reynaers.
Danny Monster verbeten op jacht naar de gelijkmaker.
Robbert Olijfveld in duel met Christiaan van Hussen.
Glenn Rijsdijk plaatst de bal naar de zestien tijdens het slotoffensief van de rood-witten.

Sparta Nijkerk – Barendrecht 2-1 (1-1)
19. Vorthoren 0-1, 34. Van der Heijden 1-1, 63. Heus 2-1.
Scheidsrechter: Van Zuilichem. Gele kaarten: Van Groen (Sparta Nijkerk), Van de Werp (Barendrecht).
Opstelling Sparta Nijkerk: Beukers, Geurtsen, Makizodila, Burgerhout (46. De Laat), Van der Weijden, Reynaers (83. Buitenhuis), Heus, Krant (46. Van Groen), Bakkenes (15. Leeflang), Van Hussen, Ahrens.
Opstelling Barendrecht: Van der Meer, Eekman, Husen (46. Rijsdijk), Van Dijk, Van de Werp, Vorthoren, Van den Bosch (70. Mrowicki), Monster, Bakour (70. El Idrissi), Olijfveld, Van der Stoep (81. Masrhalmi).

Vijfde
Barendrecht zakt door de nederlaag terug naar de vijfde plaats op de ranglijst, die aangevoerd wordt door Veenendaalse ploegen: DOVO is de nieuwe koploper na een 4-0 zege op Staphorst, GVVV is na een minimale zege bij SteDoCo (1-0) op doelsaldo de nummer twee. Urk ging in Hendrik-Ido-Ambacht met 3-0 onderuit bij ASWH en leed zijn eerste nederlaag.

ASWH
Met regiogenoot ASWH is direct de volgende tegenstander van Barendrecht genoemd. De compleet gerenoveerde degradant uit de Tweede Divisie staat slechts één plek onder Barendrecht en pakte 8 punten uit 5 duels. Zaterdag bracht ASWH de toenmalig koploper Urk zijn eerste nederlaag toe. Komende zaterdag is ASWH te gast op De Bongerd, aftrap om 14.30 uur.

Samenvatting (met dank aan Nijkerk Nieuws)