BARENDRECHT VEEL BETER DAN CAPELLE (OEFENDUEL)

Barendrecht heeft zich zaterdag hersteld van het kansloze verlies bij ASWH de week daarvoor. Op het eigen sportpark De Bongerd waren de rood/witten veel sterker dan hoofdklasser Capelle en werd het opnieuw 4-0.

Trainer Richard Elzinga (oud-speler van Capelle) kon zaterdag nog niet beschikken over doelman Jeffrey Verkerk, Stanley Husen en Bart Deprez. Wel was Joey Jongman – terug op De Bongerd – weer van de partij en dat deed de thuisploeg veel goeds.

Achterin waren er basisplaatsen ingeruimd voor de jongelingen Amien Jeddouai (ex-FC Dordrecht) en Kajo Renwarin, die vorige week ook al inviel. De beginfase was voor Barendrecht dat weinig te duchten had van Capelle waar oud-prof Sander Fischer (ex-Excelsior) is neergestreken. Combinaties met onder anderen Kevin Cornet, Marouane Bakour leidden nog niet succes. Joey Jongman mikte na een kwartier net naast. Bakour schoot over op aangeven van Nils Vorthoren.

De voorsprong kwam er halverwege de eerste helft toen Tim Eekman hard en hoog raak schoot, 1-0. Er volgden mogelijkheden voor Bakour, zonder resultaat. Vlak voor rust sneed Danny Monster door de Capelse defensie en tikte de 2-0 binnen.

Sterk
Na de onderbreking kende Barendrecht – met de invallers Ugur Altintas en Peter de Lange – een sterk kwartier. Het begon met een knal van Monster die naast ging. Vervolgens kopte Niels Vorhoren van dichtbij raak op aangeven van De Lange vanaf de achterlijn, 3-0. De Lange zelf – die ook nog bij Capelle speelde – maakte er rond het uur met een fraaie stift 4-0 van. Jongman raakte nog de paal, aan de overkant mikte Yildrim voor Capelle tegen de lat. Altintas had pech toen ook zijn inzet tegen de paal eindigde.

In de slotfase kwamen jonkies Wouter Rieken, Tyron Oosting en Chahir Eugenia nog in het veld. Er waren nog mogelijkheden voor Altintas en Jongman, maar het bleef 4-0 omdat ook Capelle maar kansen bleef missen.

Barendrecht-Capelle 4-0 (2-0)
23. 1-0 Eekman, 43. 2-0 Monster, 52. 3-0 Vorthoren, 58. 4-0 De Lange.
Opstelling Barendrecht: Lugtmeijer; Eekman, Jeddouai (70. Rieken), Renwarin, Van Dijk, Cornet (76. Eugenia); Jongman, Monster; Vorthoren (70. Oosting), Van der Stoep (46. De Lange) en Bakour (46. Altintas).

Smitshoek
De oefencampagne gaat dinsdag 3 augustus verder met Poortugaal – Barendrecht (20.00 uur). Voor komende zaterdag (7 augustus) staat de jaarlijkse dorpsderby Barendrecht – Smitshoek geprogrammeerd. Smitshoek klopte zaterdag XerxesDZB met 4-1. Daniel Esajas (ex-Barendrecht) scoorde twee treffers. De aftrap op De Bongerd is zaterdag om 14.30 uur.