BARENDRECHT TE LAAT WAKKER IN SNEEK (WEDSTRIJDVERSLAG)

Voor Barendrecht kwam er zaterdag in Sneek een einde aan een goede serie. De rood-witten verslikten zich door met 3-2 te verliezen van ONS Sneek. Voor de Friese hekkensluiter was het de allereerste zege van het seizoen. Barendrecht was tien minuten (even voor en iets na de rust) niet bij de les, waardoor ONS op 3-0 kon komen. Pas in de slotfase kwam de ploeg van Jack van den Berg terug, maar de 3-2 viel te laat om nog een punt te kunnen halen.

De Barendrecht-oefenmeester stuurde in Friesland dezelfde ploeg het veld als de week ervoor tegen VVSB. Dus met Delano a Cohen op het middenveld en Bram de Bruin voor Marouane Bakour in de aanval. Er kwamen kansen voor Max van Dijk en voor Peter de Lange, maar het bleef 0-0. Barendrecht was geen schim van de ploeg die vorige week vlot van VVSB won. Vlak voor de rust werd het zo maar 1-0 voor de thuisploeg door Ruendel Martina na geklungel van a Cohen achterin. Het werd nog erger toen doelman Nick van der Ploeg een vrije trap van Nick Kuipers niet kon klemmen en Oege Sietse van Lingen de 2-0 kon aantekenen. A Cohen had zijn misser snel goed kunnen maar miste voor de onderbreking de kans op 2-1.

Barendrecht kwam beroerd uit de kleedkamer. Want wie een offensief verwachtte, zag het tegendeel. Martina maakte er voor ONS Sneek 3-0 van. En even daarna waren er zelfs mogelijkheden op 4-0. Twintig minuten voor tijd deed Peter de Lange dan eindelijk wat terug, 3-1. En toen Niels Vorthoren er tien minuten daarop 3-2 van maakte, leek een punt in het handbereik.

Een slotoffensief volgde op het doel van ONS Sneek, waarbij Barendrecht een paar keer tevergeefs een strafschop claimde. Invaller Jeroen van der Wal en Stanley Husen kregen mogelijkheden, maar de kans op de gelijkmaker kwam in de extra tijd voor Niels Vorthoren. De middenvelder schoot echter tegen de Friese doelman op.

Zo bleef het 3-2 waarbij Barendrecht op de lange weg terug naar huis nog wel eens teruggedacht zal hebben aan die tien minuten waarin Sneek drie keer mocht scoren.

Bram de Bruin wordt bij een passeeractie in de zestien geraakt door Pieter Mulder. Geen strafschop besluit scheidsrechter Eijgelsheim.
Max van Dijk neemt de bal te gehaast direct op de schoen en mist de kans op 0-1.
Yarick Dorst wint hard koppend een duel.
Delano a Cohen ziet Niels Vorthoren stevig ingrijpen.
Niels van der Ploeg redt in eerste instantie, de terugspringende bal wordt door Ruendal Martina in de touwen gejaagd, 1-0
De niet geheel fitte Ramy Salem loopt zich vast.
Pieter Mulder maakt het Peter de Lange onmogelijk om te scoren. Het arbitrale trio ziet er weer geen strafschop in.
Stanley Husen gaat mee in de aanval om de stand wat dragelijker te maken.
Niels Vorthoren haalt keihard uit en scoort schitterend en aansluitende treffer, 3-2
Tim Eekman wordt in de slotminuten gestuit op de rand van de zestien.

ONS Sneek – Barendrecht 3-2 (2-0)
40. 1-0 Martina, 43. 2-0 Sietse van Lingen, 48. 3-0 Martina, 70. 3-1 De Lange, 79. 3-2 Vorthoren.
Scheidsrechter Eijgelsheim, gele kaarten: Vorthoren en Eekman (Barendrecht), Prijor (ONS Sneek).
Opstelling ONS Sneek: Van der Dam; Mulder, Kuipers, Martina, Dos Santos, Prijor, Sietse van Lingen, Van Dijk, Tankink, De Graaf en Prijor.
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg; Eekman, Husen, Van Dijk, Samsey; Vorthoren, Dorst (56. Van der Wal), A Cohen (46. Statia); Salem (80. Bakour), De Lange en De Bruin.

Achtste
Barendrecht blijft achtste in de Derde Divisie met 19 punten uit 14 wedstrijden Koploper Sparta Nijkerk blijft maar winnen, de lijstaanvoerder heeft nu 36 punten, gevolgd door DVS’33 met 29 en Harkemase Boys met 26 punten.

Harkema
Barendrecht speelt komende zaterdag weer in Friesland. Dat is toch een opmerkelijk feit dat de competitieleider bij het opstellen van het wedstrijdschema over het hoofd moet hebben gezien. Nu reizen de rood-witten naar Harkemase Boys dat zaterdag met 2-1 bij Stedoco won en nu derde staat. In het Friese dorp wordt zaterdag om 14.30 uur afgetrapt. Het is de laatste wedstrijd van Barendrecht dit kalenderjaar. Op zaterdag 14 december is er wel competitievoetbal in de Derde Divisie, maar dan zijn de rood-witten vrij.