BARENDRECHT STUNT BIJ DVS ’33 EN WINT MET 2-0 (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht heeft zaterdag een knappe zege behaald bij DVS ’33. In Ermelo wonnen de rood-witten met 2-0. De ploeg van trainer Jack van den Berg stond goed en gaf weinig weg. Met twee snelle uitvallen werd DVS ’33 – toch de nummer twee van de derde divisie – verrast.

Vlak voor de wedstrijd werd bekend dat de ploeg uit Ermelo en trainer Richard Plug per direct uit elkaar waren gegaan. De vraag was hoe dit zou uitpakken. De bezoekers kenden een haast perfecte start. Al na twee minuten bediende Bram de Bruin Peter de Lange die knap afwerkte, 0-1.

De aangeslagen thuisploeg moest die tik even verwerken maar kwam daarna beter in de wedstrijd. Pogingen van Benjamin Roemeon en Frank van der Brug gingen echter over het doel van Barendrecht-keeper Nick van der Ploeg.

Ook na de rust had DVS ’33 een overwicht. Het leidde tot een paar kansen, maar eerst redde Bram de Bruin op de doellijn, daarna was Van der Ploeg attent.
Barendrecht kwam er af en toe uit met de rappe Ramy Salem, de man in vorm. Rond het uur schoot hij over het doel van DVS’33. Even daarna mazzelden de rood-witten toen DVS-aanvaller Joshua Patrick de paal raakte.

Naarmate de tweede helft vorderde kwam er meer ruimte. Met nog 20 minuten op de klok stuurde Peter de Lange Ramy Salem weg. Hij ging alleen op keeper Daan Huiskamp af, passeerde de sluitpost en tikte de bal in het lege doel, 0-2. Dolle vreugde bij de herstelde aanvaller die vervolgens het feestje vierde met de Barendrecht-delegatie achter het doel.

In de resterende tijd hadden Peter de Lange en ook invaller Qjell Krolis er nog 0-3 van kunnen maken en bleef Van der Ploeg paraat bij enkele DVS’33-inzetten. Zo werd het zeer knap 0-2. In de tweede helft maakte Delano a Cohen zijn rentree na lang blessureleed. Ook dat was goed nieuws voor Barendrecht, dat uit de laatste drie wedstrijden zeven punten haalde.

Peter de lange zoekt na 2 minuten spelen de hoek uit om te scoren en laat keeper Daan Huiskamp kansloos, 0-1
De tweede splijtende pass van Bram de Bruin binnen 5 minuten, deze keer op Marouane Bakour.
Marouane Bakour weet de geboden kans door Bram de Bruin niet te verzilveren.
Max van Dijk en Yarick Dorst houden gezamenlijk de veel scorende spits Joshua Patrick in bedwang.
Nick van der Ploeg voorkomt de gelijkmaker en tikt de bal over het doel.
Ramy Salem is keeper Daan Huiskamp buiten de ‘zestien’ net te snel af en passeert hem.
Ramy Salem viert zijn feestje al en gaat alleen op het lege doel af, 0-2.
Dolle vreugde bij de herstelde aanvaller die vervolgens het feestje verder viert met de Barendrecht-delegatie achter het doel.
Qjell Krolis wordt gestuit door keeper Daan Huiskamp, na een ultieme scoringskans op 0-3.

DVS’33-Barendrecht 0-2 (0-1)
2. 0-1 De Lange, 70. 0-2 Salem.
Scheidsrechter De Brito Roque.
Opstelling DVS’33: Huiskamp; Van der Burg (82. E. Patrick), Van Santen (73. Uiterloo), Camara, Jonker (60. Moro); De Vries, Vloedgraven, Ozturk; Pilon, J. Patrick en Roemeon.
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg; Eekman, Husen, Van Dijk, Samsey; Vorthoren, Dorst, De Bruin; Bakour (66. A Cohen), Salem (76. Krolis) en De Lange (90. Mangert).

Twaalfde
Barendrecht blijft middenmoter in de Derde Divisie, de ploeg staat tiende met 16 punten uit 12 wedstrijden Koploper is Sparta Nijkerk met 30 punten, gevolgd door DVS’33 met 25.

VVSB
Komende zaterdag speelt Barendrecht weer thuis, tegen VVSB. De ploeg uit Noordwijkerhout verloor zaterdag op eigen veld met 2-0 van Goes. VVSB heeft ook 16 punten, maar een wedstrijd minder gespeeld. Het duel op De Bongerd begint zaterdag om 14.30 uur.