BARENDRECHT STAAT WEER OP (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht gaat met een goed gevoel de winterstop, de kerstdagen en het nieuwe jaar in. De dit seizoen zo geplaagde rood-witten wonnen zaterdag in Noordwijkerhout de degradatiekraker bij VVSB met 3-1. Dat gebeurde na een bijzondere week waarin Barendrecht afscheid nam van trainer Albert van der Dussen, Jermaine Sandvliet als ‘interim’ opdook en oud-trainer en -speler Jack van den Berg in het nieuwe kalenderjaar terugkeert op De Bongerd. Hij tekende voor 1,5 jaar.

Sandvliet, voormalig prof bij FC Dordrecht en ook oud-speler van Barendrecht, had zaterdag in Noordwijkerhout nog de leiding, samen met assistent Warry van Wattum. Voor het belangrijke duel bij VVSB stuurde Sandvliet bijna dezelfde ploeg het veld in als de week ervoor tegen IJsselmeervogels. Qjell Krolis kwam in de basis en startte als rechtsbuiten, Delano A Cohen schoof een linie naar achteren. De opdracht voor Barendrecht was helder, niet verliezen want dan zou concurrent VVSB dichterbij komen.

Voor het oog van de camera’s van Fox Sports, vele tv-kijkers én de aanstaande trainer Jack van den Berg langs de lijn gingen beide ploegen voorzichtig van start. Na ruim een kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong. Uit een hoekschop schoot Tommy Bekooij met een knappe volley raak, 1-0. Barendrecht verzamelde de scherven bijeen en knokte zich terug in de wedstrijd. Vlak voor de rust was Jeffrey Aarts dicht bij succes, hij schoot een vrije trap net over het VVSB-doel.

Aarts was na de onderbreking ook betrokken bij de gelijkmaker. De verdediger stuurde Marouane Bakour weg, die zich vrij speelde en raak prikte, 1-1. Barendrecht kwam er beter in, met onder meer kansen voor Christian Dabaghian. Het blijf gelijkop gaan totdat een kwartier voor tijd Barendrecht een strafschop kreeg. Delano a Cohen schoot – net als vorige week – vanaf elf meter raak, 1-2.

Invaller Rowendley Martijn – net in het veld gekomen voor Krolis – maakte er snel daarna na een rappe uitbraak 1-3 van. Daarmee waren de rollen ineens omgedraaid. In de slotfase – met Yarick Dorst nog als invaller – kwam de voorsprong niet meer in gevaar. Barendrecht pakte in het laatste duel van 2018 drie zeer belangrijke punten. Het was pas de vierde overwinning dit seizoen voor de rood-witten, na al tien nederlagen en twee gelijke spelen.

VVSB – Barendrecht 1-3 (1-0)
18. 1-0 Bekooij, 52. 1-1 Bakour, 76. 1-2 A Cohen (strafschop), 78. 1-3 Martijn, scheidsrechter Mulder.
Gele kaarten: Monster (Barendrecht), Bakker, Dijkstra en Arroyo (VVSB).
Opstelling VVSB: Valk; Fecunda, Arroyo, Verlaan (81. Zwart), Vijlbrief; Van Niel, de Rijk, Bakker; Martins (77. Felicia), Pauw (67. Dijkstra) en Bekooij.
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg; Almeida, Aarts, A Cohen, Van Deelen; Samsey, Monster, Bakour (88. Dorst); Krolis (77. Martijn), Mourits en Dabaghian.

Vijfiende
Barendrecht blijft ondanks de zege vijftiende in de Tweede Divisie met 14 punten uit 16 wedstrijden. De rood-witten liepen uit op Scheveningen (11), FC Lienden (10) en VVSB (6 punten). AFC gaat als koploper het nieuwe jaar, gevolgd door IJsselmeervogels.

Almere
De winterstop loopt tot 12 januari 2019. Op die zaterdag is het Barendrecht-Jong Almere City, aanvang 14.30 uur.

Samenvatting
De samenvatting en reacties op het duel vindt u hier.