BARENDRECHT SPEELT WEER GELIJK EN BLIJFT MIDDENMOTER

Barendrecht speelde zaterdag weer gelijk op eigen veld. Na de 1-1 tegen FC Rijnvogels bleef het nu tegen Ter Leede 0-0. Daarmee schieten de rood/witten opnieuw weinig op. De afstand tot koploper GVVV – komende zaterdag de tegenstander in Veenendaal – groeide naar zeven punten.

Het elftal van trainer Leen van Steensel kent tot dusverre een zeer wisselend seizoen in de Derde Divisie. Sterke periodes worden moeiteloos afgewisseld met series met puntenverlies. Na de dikke nederlaag bij DVS’33 konden de rood-witten thuis op De Bongerd twee keer achter elkaar niet winnen.

De selectie kampt ook met nogal wat blessures. Zo bleven tegen Ter Leede achtereenvolgens Stanley Husen, Glenn Rijsdijk, Niels Vorthoren en Joey Jongman langs de kant. Sam van de Kreeke en Jesper van den Bosch zijn al langer afwezig, al heeft de eerste training hervat. Hij zal na de winterstop weer opdraven.

Door deze trits afwezigen waren er basisplaatsen voor Anass Masrhalmi en Wouter Rieken, net als Marouane Bakour jongens uit de eigen jeugd. Na de rust vielen Olek Mrowicki en Daven de Palm in, ook afkomstig van ‘eigen grond’. En op de bank zat nog Christian Bellassai.

Bij een aangenaam najaarszonnetje ontspon zich zaterdag een gelijkopgaand duel waarin de kansen op de vingers van een hand te tellen waren. De eerste mogelijkheid was voor Aness Serghini, zijn schot werd gestopt door Ter Leede-keeper Mark de Vries.

Aan de overkant maakt zijn Barendrecht-collega Bradly van der Meer een poging van Marc de Kruijs onschadelijk, en een pegel van Bakour ging over. De beste kans was vlak voor rust. Robbert Olijfveld legde de bal breed, maar Serghini kwam net de laat om de bal binnen te lopen. Zo was het bij rust 0-0.

Ook na de onderbreking had Barendrecht overwicht, zonder dat dat tot grote kansen leidde. Een schotje van Olijfveld ging naast. Even later redde De Vries op zijn inzet. Van der Meer bleef attent bij een knal van invaller Steven Wajer die via paal hoekschop werd.

Met nog twintig minuten te gaan leek de solerende Serghini op weg naar succes, maar opnieuw stond de Ter Leede-keeper in de weg. Van Steensel stuurde in de slotfase Bradley el Idrissi het veld in voor Olijfveld. De invaller kreeg drie minuten voor tijd de mogelijkheid om het matige duel alsnog te beslissen, zijn inzet rolde net langs de verkeerde kant van de paal naast. Barendrecht kreeg in de extra tijd nog een hoekschop, maar de kopbal van Gilmaro van de Werp ging over. Daarmee bleef het 0-0.

Anass Masrhalmi voorkomt koppend een aanval van Ter Leede.
Danny Monster blijft aan de bal.
Tim Eekman speelt in de lucht de bal direct door.
Aanvoerder Max van Dijk, geconcentreerd op de bal, in duel op de middencirkel.
Robbert Olijfveld volleert de bal voor het doel, Anness Serghini komt net te kort om de voorzet binnen te lopen.
Wouter Rieken, de vervanger van Joey Jongman, weert zich kranig op het middenveld.
Het schot op doel van Marouane Bakour wordt geblokt door Lucas Leverland.
Invaller Bradley el Idrissi kreeg drie minuten voor tijd de beste kans om te scoren, zijn inzet rolde net langs de verkeerde kant van de paal naast.
De laatste kans in blessuretijd was voor Gilmaro van de Werp. Zijn kopbal uit een hoekschop gaat over het doel.

Barendrecht – Ter Leede 0-0
Scheidsrechter Van Dongen. Gele kaarten: Van Dijk en Van de Werp (Barendrecht), Hoekstra (Ter Leede).
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Eekman, Van de Werp, Van Dijk, Masrhalmi; Rieken (62. Mrowicki), Monster, Van der Stoep; Bakour, Olijfveld (84. El Idrissi) en Serghini (84. De Palm).
Opstelling Ter Leede: De Vries; Hoekstra, Arroyo, Ouled Haj M’hand, Leverland; Goeman (54. Van Stijn), Bloemendaal, Van den Steenhoven (54. Wajer); L. de Kruijs, Van der Putten en M. de Kruijs (78. Van der Weijden).

Achtste
Barendrecht blijft op de achtste plaats in de Derde Divisie. De ploeg heeft 25 punten uit 16 wedstrijden en is daarmee een middenmoter. Koploper GVVV won bij Rijnvogels en telt nu 32 punten. Sportlust’46 en ACV volgen met 29. De rood/witten spelen dit kalenderjaar nog
twee uitwedstrijden voor de competitie, eerst komende zaterdag in Veenendaal bij GVVV. De aftrap is om 14.30 uur. Volgende week zaterdag volgt het duel bij hekkensluiter Excelsior’31 in Rijssen.

Spijkenisse
Voor de zogeheten Fidus Cup speelt Barendrecht op dinsdag 13 december uit bij Spijkenisse, de aftrap is 20.00 uur.