BARENDRECHT SPEELT GELIJK BIJ SPORTLUST ’46

Barendrecht wacht nog altijd op zijn eerste zege in het nieuwe seizoen. Zaterdag speelden de rood/witten in Woerden met 2-2 gelijk tegen Sportlust ’46.

Het werd in vele opzichten een rommelige middag op sportpark Cromwijck. Sportlust ’46 begon goed aan het duel, al moest er wel een strafschop aan te pas komen om op voorsprong te komen. Mark van der Weijden struikelde over Barendrecht-keeper Jeffrey Verkerk en mocht vanaf elf meter aanleggen voor de 1-0. Halverwege de eerste helft kantelde het duel. Barendrecht werd sterker en Joey Jongman zag een prachtige boogbal van afstand in het doel verdwijnen (1-1). Nog geen twee minuten later stond Barendrecht zelfs op voorsprong, toen Marouane Bakour goed achter de bal bleef en een vlotte aanval van Barendrecht kon binnenschieten (1-2).

In de rust bleek een van de grensrechters geblesseerd te zijn, dus moest er een vervanger worden ingevlogen. Het oponthoud duurde uiteindelijk een uur, waardoor beide ploegen hun conditie tijdens de onderbreking op het veld op peil hielden. Na de rust was het gretige Sportlust ’46 de bovenliggende partij, al leek Barendrecht lange tijd goed stand te houden. Een indraaiende voorzet van Thomas Heideman vloog via de paal en de rug van keeper Verkerk tien minuten voor tijd toch in het doel (2-2). In de slordige slotfase kreeg Sportlust nog de beste kans op de winnende treffer, maar een doelpunt van de ploeg uit Woerden werd afgekeurd wegens buitenspel. Het bleef dan ook 2-2, waardoor Barendrecht nog steeds onderaan de Derde Divisie zaterdag bungelt.