BARENDRECHT SLUIT TOPWEEK AF MET RUIME ZEGE

Barendrecht heeft zaterdag een uitstekende week op fraaie wijze afgesloten. Na de felbevochten bekerwinst bij ADO’20 woensdagavond (3-2 in de extra tijd van de tweede verlening) volgde zaterdag op De Bongerd een ruime 5-0 competitie-zege op ODIN’59. De week daarvoor was in de Rijnmond Cup LMO nog met 6-1 verslagen. De rood-witten lijken eindelijk de juiste vorm te pakken te hebben.

Barendrecht-trainer Richard Elzinga heeft iedereen aan boord en kan zich na de matige start van het seizoen nu gaan richten op een betere positie in de Derde Divisie en hopen op een verder vervolg in het KNVB-bekertoernooi.

Romano van de Stoep stond zaterdag weer aan de aftrap, Anass Masrhalmi begon op de bank. Barendrecht zette het matige ODIN’59 direct onder druk. Er kwamen kansen, maar pas in de 19e minuut was het raak toen Ugur Altintas hard in de hoek knalde, 1-0.

Er volgden meer kansen, Marouane Bakour probeerde het een paar keer, maar had geen succes. Ook Joey Jongman schoot over. Vlak voor rust zorgde Danny Monster – met zijn knie – voor de 2-0. Ook na de onderbreking denderde Barendrecht door. Bakour schoot de 3-0 binnen. Altintas mikte naast, Jongman knalde tegen de keeper, waarna de rebounds niet besteed waren aan Van der Stoep en Bakour.

Halverwege de tweede helft haalde Elzinga Niels Vorthoren en Bakour naar de kant voor Bart Deprez en Qrushinco Rosina. Ook Masrhalmi kwam in het veld voor Monster.

De snelle Rosina had een goede invalbeurt, waarin hij een kwartier voor tijd de 4-0 maakte. Het was zijn eerste treffer dit seizoen. Vlak voor tijd vond ook Romano van der Stoep het net, 5-0. Ook voor hem was het ook zijn allereerste wapenfeit deze voetbaljaargang. Met de 5-0 zege werkte Barendrecht ook het negatieve doelsaldo weg.

Niels Vorthoren in duel op de rand van de zestien en de achterlijn
Ugur Altintas gefocust op de bal
De ver uit zijn doel gekomen ODIN ’59 keeper Joost Meendering is net iets eerder bij de bal dan de doorgebroken Marouane Bakour
De laatste actie van Joey Jongman voor de rust, met een 2-0 voorsprong op het scoreboard
De vrijgespeelde Marouane Bakour legt aan om de score op 3-0 te brengen.
Aanvoerder Max van Dijk voorkomt een vrijwel zeker doelpunt. De kansloze Jeffrey Verkerk kijk toe.
Romano van der Stoep scoort zijn eerste competitietreffer voor de rood-witten na een assist van Qrushinco Rosina, 5-0
De goed ingevallen Qrushinco Rosina op snelheid langs Mart Willemse
De scorende spelers vieren hun doelpunt met eigen emotie, vlnr: Ugur Altintas 1-0, Danny Monster 2-0,  Marouane Bakour 3-0, Qrushinco Rosina 4-0, Romano van der Stoep 5-0

Barendrecht-ODIN’59 5-0 (2-0)
19. 1-0 Altintas, 40. 2-0 Monster, 54. 3-0 Bakour, 76. 4-0 Rosina, 84. 5-0 Van der Stoep.
Scheidsrechter Prick. Kaarten: geen.
Opstelling Barendrecht: Verkerk; Eekman, Husen, Van Dijk, Cornet; Altintas, Jongman, Monster (75. Masrhalmi); Bakour (66. Rosina), Vorthoren (66. Deprez) en Van der Stoep.
Opstelling ODIN’59: Meendering; Ben Chekh, Groot (45. Koenders), Van Amersfoort, Willemse; Lanting, Burger, Aarts; Al Mahdi, Vahle en Jager.

Tiende
Barendrecht stijgt naar de tiende plaats in de Derde Divisie met nu 13 punten uit 10 wedstijden. Bovenaan staan drie ploegen: Sportlust’46, FC Lisse en Sparta Nijkerk met elk 20 punten. Goes en DOVO zijn laatste met 6 punten.

VVOG
Komende zaterdag speelt Barendrecht in Harderwijk tegen VVOG. De Gelderse ploeg heeft 10 punten. De aftrap op de Veluwe is om 14.30 uur.

Samenvatting (met dank aan ODIN ’59)