BARENDRECHT SLEEPT OVERWINNING UIT HET VUUR (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht heeft zaterdag de volle buit meegenomen uit Veenendaal. Door een doelpunt in de slotfase wonnen de rood/witten met 2-1 van DOVO. Dat zorgde voor opluchting bij de rood/witten, die na vier nederlagen op rij steeds bleker voor de dag kwamen in de Derde Divisie.

Nick van der Ploeg stond net als vorige week weer als keeper op het doel bij de rood/witten. In de voorhoede was er voor het eerst een basisplaats van Ramy Salem. De buitenspeler miste het hele vorige seizoen vanwege een blessure en is na enkele invalbeurten nu weer wedstrijdfit. Trainer Jack van den Berg zag vlak voor het duel met DOVO wel een streep gaan door de naam van Max van Dijk. De centrale verdediger ondervond nog teveel last van een blessure en werd in de basisopstelling vervangen door Joost Mangert, Van Dijk nam plaats op de bank.

De eerste kans in Veenendaal was voor Barendrecht. Na twee minuten zette Qjell Krolis voor, maar zijn assist werd te zacht ingekopt door Peter de Lange. Daarna ontstond er een gelijkopgaand duel. Nadat Nick van der Ploeg in de 18e minuut nog met de voet redde op een lage inzet van Jasper Waalkens, werd de doelman even later toch geklopt. Waalkens zette voor vanaf link en Pernelly Biya passeerde Van der Ploeg en zette DOVO op een 1-0 voorsprong.

Barendrecht liet zich ditmaal niet van de wijs brengen door de achterstand, en ging op zoek naar de gelijkmaker. Al vlak na de openingstreffer kreeg Qjell Krolis een mogelijkheid, maar uit een corner kopte hij uit kansrijke positie over. Ramy Salem kreeg even later ook een mogelijkheid, maar kon zijn rentree in de basis niet opluisteren met een treffer. Toch stond de buitenspeler even later wel aan de basis van de gelijkmaker. In de 39e minuut zette Salem voor en zag die voorzet door DOVO-speler Judah Berefo ongelukkig uit eigen doel worden gewerkt (1-1). Met de toch nog wat onverwachte gelijkmaker gingen DOVO en Barendrecht met een gelijke stand de rust in.

Waar in de eerste helft Barendrecht als eerst aan zet was, kwam het eerste gevaar in het tweede bedrijf van DOVO. Van der Ploeg redde uitstekend na een inzet van Waalkens. Barendrecht liet in de tweede helft echter zien dat het vastberaden was om ditmaal een overwinning uit het vuur te slepen. Ramy Salem zorgde voor het nodige gevaar en zag een paar inzetten rakelings langs het DOVO-doel verdwijnen. Rond het uur ging Peter de Lange alleen op de keeper af, maar de Veenendaalse doelman redde. Vlak daarvoor had ook Barendrecht-goalie Van der Ploeg moeten ingrijpen bij een gevaarlijke voorzet van Biya.

Jack van den Berg had in de rust al Marouane Bakour ingebracht voor Qjell Krolis. Een kwartier voor tijd kreeg de invaller een goede kans, maar zijn inzet eindigde op de vuisten van DOVO-doelman Van der Sman. Drie minuten voor tijd zette Bakour Barendrecht alsnog op voorsprong. Een vrije trap van Tim Eekman werd door Bakour binnengekopt, waardoor de Bongerdbewoners vlak voor tijd op een 2-1 voorsprong kwamen.

De overwinning kwam daarna niet meer in gevaar voor Barendrecht, dat met de zege weer wat kleur op de wangen kreeg. Na vier nederlagen op rij in de Derde Divisie bevonden de rood/witten zich toch in een negatieve spiraal die angstig veel overeenkomsten begon te vertonen met het rampzalige vorige seizoen. Door de vierde competitiezege stijgt Barendrecht naar de tiende plaats op de ranglijst.

Nick van der Ploeg pareert de eerste gevaarlijke aanval van DOVO.
Bram de Bruin tegen DOVO in actie als aanvallende linkervleugelverdediger.
Barendrecht kreeg weer het eerste doelpunt van de wedstrijd tegen na een DOVO aanval die afgerond wordt door Pernelly Biya,
Qjell Krolis op zoek naar de gelijkmaker op de rand van de zestien.
De doorgebroken Ramy Salem stuit op keeper Sebastiaan van der Sman.
De gevaarlijke voorzet van Ramy Salem op Qjell Krolis wordt door verdediger Judah Berefo hard achter zijn keeper gewerkt, 1-1
Genoeg schrijfwerk op de bank voor aanwijzingen en verbeteringen in de tweede helft.
Peter de Lange zoekt de hoek uit om te scoren, zijn inzet wordt door keeper Sebastiaan van der Sman gekeerd.
Het schot van Marouane Bakour wordt door Sebastiaan van der Sman gekeerd, in de slotminuten scoort hij met een kopbal alsnog.
Blije gezichten bij Barendrecht nadat de overwinning uit het vuur werd gesleept.

DOVO – Barendrecht 1-2 (1-1)
25. Biay 1-0, 39. Berefo (e.d.) 1-1, 87. Bakour 1-2.
Scheidsrechter: Oosting. Gele kaarten: De Lange, Eekman (Barendrecht)
Opstelling DOVO: Van der Sman, Berefo, Van Walsem, Zeeman, Marbouh; Bakkenes, Van Zeelst (70. Yasar), Ter Borgh, Waalkens; Biya, Arends (70. Middelwijk).
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg, Eekman, Husen, Mangert, Samsey, Vorthoren, Dorst, De Bruin, Salem, De Lange, Krolis (46. Bakour).

Rechterrijtje
Barendrecht voert na de zege op DOVO het rechterrijtje aan en staat tiende in de Derde Divisie met twaalf punten uit tien duels. Bovenin is promovendus Sparta Nijkerk nog altijd de smaakmaker en koploper met 24 punten, op twee punten gevolgd door DVS ’33. Onderin wacht ONS Sneek als hekkensluiter nog op zijn eerste zege.

Almere City
Zaterdag komen de rood/witten weer op de eigen Bongerd in actie. Dan is Jong Almere City de tegenstander. De beloften uit Almere hebben een punt meer dan Barendrecht en bovendien nog een duel tegoed. Zaterdag verloor Jong Almere in eigen huis met 3-1 van de amateurs van Ajax.