BARENDRECHT SLEEPT ALSNOG PUNT BINNEN IN SPECTACULAIRE SLOTFASE

Barendrecht kwam dinsdagavond in een inhaalduel tegen SteDoCo opnieuw niet tot winst. De rood-witten speelden op het eigen sportpark De Bongerd met 2-2 gelijk tegen de ploeg uit Hoornaar in de Alblasserwaard. Zo blijft de ploeg van trainer Richard Elzinga rond de zesde of zevende plek in de Derde Divisie hangen.

Elzinga moet het – nu het seizoen halverwege is – stellen met een smalle selectie. Er waren al blessures voor doelman Jeffrey Verkerk, verdediger Kevin Cornet en de aanvallers Romano van der Stoep en Bart Deprez. Daar komt de geplande operatie van Danny Monster nog bij. De middenvelder gaat onder het mes en zal dit seizoen niet meer in actie komen.

Zo waren er dinsdagavond op De Bongerd basisplekken voor invaller doelman Jesper Harmans, Anass Masrhalmi en Boban Lazic. Na het teleurstellende 1-1 gelijkspel tegen ACV, ging Barendrecht opnieuw matig van start. Al na 11 minuten was het 0-1 toen Ibrahima Touré de bal vrij binnen mocht tikken. Er was veel balverlies, vooral aan Barendrecht-kant dat lang geen vuist kon maken. Dat het bij rust nog steeds 0-1 was, was daar het gevolg van.

In de tweede helft zat er veel meer pit in bij de thuisploeg dat ook meer grip op het duel kreeg. Max van Dijk miste uit een kopkans, Stanley Husen had de hoek voor het uitzoeken, maar knikte naast het SteDoCo-doel. Na een uur was het wel raak. Ugur Altintas herstelde zich van een paar ongelukkige doelpogingen met een knappe actie en zorgde voor de gelijkmaker, 1-1.

Helaas duurde de vreugde maar 7 minuten, want een dekkingsfout stelde Joran Schröder in staat om aan de overkant de 1-2 binnen te koppen. Weer moest Barendrecht in de achtervolging.

En daarbij regende het kansen, zo raakte Husen van dichtbij de lat, tikte Lazic een voorzet van Tim Eekman tegen de paal, maar het bleef 1-2. Met invaller Peter de Lange werd de druk verder opgevoerd. SteDoCo kwam er niet meer uit en Barendrecht rammelde steeds nadrukkelijker aan de poort.

Met ook nog de lange Stef Swank voor Lazic erbij ging het op het eind vooral door de lucht. Er kwamen flinke kansen voor De Lange en Eekman, maar het bleef wonderwel 1-2. Pas in de extra tijd kreeg Barendrecht de beloning. Joey Jongman ramde in de 94ste minuut de dik verdiende 2-2 binnen. Zo pakte Barendrecht een punt, maar dat hadden er eigenlijk toch drie moeten zijn.

Tim Eekman veelvuldig mee in de aanval
Een pegel van Ugur Altintas mist het doel
Anass Masrhalmi voorbij tegenstander
Boban Lazic houdt de bal onder controle op de zijlijn
Max van Dijk mee op jacht naar de gelijkmaker
Joey Jongman scoort de gelijkmaker en volgt de bal geconcentreerd naar het net, 2-2
Joey Jongman en Stanley Husen maken haast en ruiken in de 94ste minuut nog een kans op de overwinning.

Barendrecht-Stedoco 2-2 (0-1)
11. 0-1 Touré, 60. 1-1 Altintas, 67. 1-2 Schröder, 90+4 2-2 Jongman.
Scheidsrechter N. Boel, gele kaarten: Monster, Altintas (Barendrecht), Van Zeelst, Touré (Stedoco).
Opstelling Barendrecht: Harmans; Eekman, Husen, Van Dijk, Masrhalmi; Altintas, Jongman, Monster; Bakour (72. De Lange), Vorthoren en Lazic (85. Swank).
Opstelling Stedoco: Bleijenberg; Mariana, Edwards, Van der Voort, Wielinga; Touré, Dos Santos, Van Zeelst; Van Wanrooij, Schröder en Verheul.

Zevende
Barendrecht zakt door het gelijkspel naar plek zeven in de Derde Divisie. De rood-witten hebben 25 punten uit 17 wedstrijden. Koploper is Sparta Nijkerk met 36 punten, gevolgd door FC Lisse met een punt minder. De competitie is halverwege, er zijn nog 17 duels te gaan.