BARENDRECHT SIMPEL LANGS TER LEEDE (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht blijft bezig aan een goede serie in de Derde Divisie. Na de knappe winst op koploper Sparta Nijkerk vorige week, werd zaterdag Ter Leede geklopt. In Sassenheim werd het 0-3 in een duel waarin de rood-witten eigenlijk nauwelijks in de problemen kwamen.

Barendrecht-trainer Jack van den Berg kon in de Bollenstreek geen beroep doen op de niet fitte Tim Eekman en de geschorste Yarick Dorst. Emilio Samseij begon als rechtsachter, Bas Mourits als derde middenvelder.

De eerste kans was voor Ter Leede, maar Joey van den Berg wist Barendrecht-keeper Nick van der Ploeg niet te passeren. Daarop kreeg Mourane Bakour twee mogelijkheden, maar ook hij kon het net niet vinden. Zijn maatje voorin, Ramy Salem, probeerde het ook maar hij mikte over het doel. De verdiende voorsprong kwam er toch vlak voor rust. Bakour wist poging drie wel te verzilveren, hij knalde hard raak, 0-1.

Ook na de onderbreking bleef Barendrecht de bovenliggende partij. Bas Mourits was dicht bij succes, maar stuitte op doelman Prins. Na tien minuten knikte Peter de Lange een vrije trap van Danny Monster wel binnen, 0-2. Daarmee was het duel wel beslist.

Er kwamen meer kansen op de definitieve nekslag voor Ter Leede, maar Bakour en Salem wisten het niet af te maken. In de slotfase bracht Van den Berg alsnog Tim Eekman en ook Qjell Krolis in het veld, voor Salem en Bakour.

Vlak voor tijd werd het toch nog 0-3. Emilio Samseij, niet bepaald een vaste doelpuntenmaker bij Barendrecht, mikte na een uitval knap raak. Niet lang daarna floot arbiter De Brito Roque af en had Barendrecht weer drie punten in de pocket.

Max van Dijk verdedigt uit.
Mourane Bakour neemt schitterend aan, speelt zich met deze actie vrij en stuit vervolgens op keeper Daan Prins
Stanley Husen verplaatst het spel onder druk van Jan van Otterlo
Rami Salem wordt binnen de zestien onreglementair ten val gebracht door Mounir Darrazi, geen strafschop beslist scheidsrechter De Brito Roque.
Ook tegen Ter Leede zette Danny Monster de lijnen weer uit op het middenveld.
Mourane Bakour krijgt zijn derde kans in de wedstrijd. hij benut deze kans snoeihard via de onderkant van de lat, 1-0
Bram de Bruin op snelheid langs de lijn voor de meegereisde Barendrecht supporters.
Bas Mourits heeft zijn tegenstander klemvast. De uitstekend leidende scheidsrechter De Brito Roque bestraft de overtreding met een vrije trap.
Peter de Lange (9) scoort met een kopbal zijn tiende competitietreffer, 0-2
Emilio Samseij mikt na een uitval beheerst raak, 0-3
Emilio Samseij viert zijn eerste competitiedoelpunt met de bank.

Ter Leede – Barendrecht 0-3 (0-1)
41. 0-1 Bakour, 55. 0-2 De Lange, 85. 0-3 Samseij.
Scheidsrechter De Brito Roque.
Opstelling Ter Leede: Prins, Boelee, Hoekstra (75. Echabouni), Van der Lans, Mouchih, Robertson, Van Otterloo, Limon, Zwetsloot, Darrazi en Van den Berg.
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg; Samseij, Husen, Van Dijk, De Bruin; Vorthoren, Mourits, Monster; Salem (68. Eekman), De Lange en Bakour (75. Krolis).

Zesde
Barendrecht klimt langzaam omhoog in de Derde Divisie. Met 29 punten uit 18 wedstrijden zijn de rood-witten nu zesde. Koploper Sparta Nijkerk heeft 46 punten, gevolgd door DVS’33 met 38, ODIN’59 met 37 en Harkemase Boys met 36 punten. Het bijzondere is dat nummer zes Barendrecht van alle vier bovenste ploegen heeft gewonnen, drie keer zelfs op vreemde bodem.

DOVO
Barendrecht speelt komende zaterdag weer thuis, dan komt DOVO op bezoek. De ploeg uit Veenendaal verloor zaterdag op eigen veld met 0-4 van ODIN’59 en staat vijftiende. De aftrap op De Bongerd is om 14.30 uur.

Samenvatting