BARENDRECHT RICHT ZICH OP IN FRIESLAND: WINST IN HARKEMA

Barendrecht heeft zich hersteld van een lange periode zonder winst. In Friesland werd Harkemase Boys met 2-1 geklopt. De ploeg van trainer Leen van Steensel neemt daarom wat afstand van de kelder van de Derde Divisie, die wel akelig dichtbij was gekomen. Marouane Bakour werd na rust de matchwinner.

Vijf duels zonder overwinning, dat zat het kwakkelende Barendrecht dwars. Verder een blessuregolf, waardoor Robbert Olijfveld, Sam van de Kreeke en Jesper van den Bosch voorlopig langs de kant moeten blijven. Tegen Harkemase Boys, een laagvlieger in de Derde Divisie, keerden Stanley Husen en Joey Jongman terug in de basis. Bradley el Idrissi begon als spits.

Barendrecht kende een droomstart in Friesland. Aness Serghini zorgde al na 34 seconden voor de 0-1. Het allereerste officiële doelpunt van de 21-jarige nieuwkomer. Harkema deed wat terug, maar een schot van Jari Slort ging voorlangs. Max van Dijk moest een bal van de lijn koppen.

Tien minuten voor rust werd het toch gelijk. Jhurrey Margaritha stiftte de bal over doelman Bradly van der Meer, 1-1. Aan de overkant kreeg Bradley el Idrissi nog een schotkans, hij mikte naast.

1-2
Barendrecht begon de tweede helft zonder aanvoerder Max van Dijk, Romano van der Stoep was zijn vervanger. Langzaam maar zeker kregen de bezoekers meer grip op het duel, het leidde na elf minuten tot een nieuwe voorsprong. Het was Marouane Bakour die een voorzet van Tim Eekman binnen werkte, 1-2.

Toch moest Barendrecht blijven oppassen voor de Friezen. Van der Meer was attent en redde een inzet tot hoekschop. In de counter kregen de bezoekers ook kansen. Zo had El Idrissi twee mogelijkheden, eerst kopte hij naast, daarna treuzelde hij te lang. Ook invaller Olek Mrowicki kreeg nog een kans, hij schoot voorlangs.

Harkemase Boys drong in de slotfase aan maar ook na vier minuten extra tijd was het 1-2. Barendrecht pakte zo drie broodnodige punten mee naar huis.

Aness Serghini scoorde na 35 sec zijn eerste competitiedoelpunt voor Barendrecht.
Joey Jongman onderschept een aanval op het middenveld.
Jhurrey Margaritha scoort na een snelle counter.
Niels Vorthoren krijgt de bal niet langs de Harkema aanvoerder Joris Voest.
Tim Eekman haalde regelmatig de achterlijn en zorgde voor gevaarlijke voorzetten.
Marouane Bakour scoort na een voorzet van Tim Eekman 1-2.
Geplaatste ballen van Stanley Husen achter de Harkema verdediging leverden een aantal kansen op.
Bradley El Idrissi kop in kansrijke positie de bal naast het doel.
De ingevallen talentvolle Olek Mrowicki wint duel en schiet vervolgens rakelings voorlangs de paal.

Harkemase Boys-Barendrecht 1-2 (1-1)
1. 0-1 Serghini, 35. 1-1 Margaritha, 56. 1-2 Bakour.
Scheidsrechter Bronsvoort, gele kaart: Husen (Barendrecht).
Opstelling Harkemase Boys: Van der Haar; De Koe, Achuna, Voest, De Graaf, Postma (58. Bruintjes), Deuling (46. Beimers), Slort (79. Hazewinkel), Adams, Margaritha (79. Hoekstra) en Gootjes.
Barendrecht: Van der Meer; Eekman, Husen, Van Dijk (46. Van der Stoep), Van de Werp; Vorthoren, Jongman, Monster; Bakour (82. Rijsdijk), El Idrissi en Serghini (70. Mrowicki).

Achtste
Barendrecht stijgt naar de achtste plek in de Derde Divisie met 14 punten uit 10 wedstrijden. Koploper DOVO, dat het verliezende GVVV afloste, heeft 21 punten. GVVV en Stedoco staan op 20.