BARENDRECHT PAKT OP DE VALREEP DE VOLLE WINST

Barendrecht heeft de eerste drie punten van het nieuwe seizoen te pakken. Dat ging niet eenvoudig, want Excelsior’31 uit Rijssen bleek zaterdag op De Bongerd een taaie tegenstander. Sam van de Kreeke – toch de man en topscorer van de voorbereiding – knalde in de extra tijd de 3-2 tegen de touwen.

Barendrecht-trainer Leen van Steensel had zijn formatie op een paar plekken gewijzigd. Bradly van der Meer stond onder de lat, achterin was Gilmaro van de Werp op links gezet, had op het middenveld Niels Vorthoren Jesper van den Bosch naar de bank verwezen en voorin was er een basisplek voor Marouane Bakour.

De eerste helft was er een met wisselende gezichten. Barendrecht en Excelsior’31 kregen beide kansen. Givan Werkhoven schoot in het zijnet. Sam van de Kreeke en Robbert Olijfveld stuitten op de keeper. Vlak voor rust werd het 0-1 toen Werkhoven in de diepte werd aangespeeld en beheerst afrondde.

Na de rust kwam Barendrecht beter voor de dag. Een kans voor Bakour had geen resultaat, hij mikte over. Tim Eekman schoot daarna wel raak, 1-1. En een paar minuten later ging de bal op de strafschopstip toen Marouane Bakour door Niek Davina van de sokken werd gelopen. De elfmetertrap werd door Robbert Olijfveld benut, 2-1.

Zo was het duel ineens omgekeerd, maar Excelsior’31 kwam weer terug. Ook via een strafschop, die werd verzilverd door Givan Werkhoven, 2-2. In de slotfase volop wissels bij beide ploegen. Het duel kon twee kanten op, maar het was Barendrecht die aan het langste eind trok.

De klok stond al op 90 minuten toen Sam van de Kreeke vanaf rechts een vrije trap mocht nemen. De linkspoot besloot de bal door het overvolle strafschopgebied ineens op doel te vuren. En met succes, de Excelsior’31-keeper kon er niets aan doen. Barendrecht won zo met 3-2 en haalde een felbevochte zege binnen.

Niels Vorthoren komt net tekort om Excelsior-keeper Wesseh te passeren.
Jasper Veltkamp (links) zit linksback Gilmaro van der Werp op de huid.
Een uitbraak van Marouane Bakour wordt voorkomen door Excelsior ’31.
Tim Eekman ziet een gaatje en drukt vlak daarna af voor de 1-1.
Marouane Bakour wordt onderuit gehaald in het strafschopgebied en krijgt een penalty.
Robbert Olijfveld schiet vanaf elf meter koelbloedig binnen: 2-1.
Even later moet ook Bradly van der Meer toestaan dat Werkhoven vanaf elf meter scoort (2-2).
Robbert Olijfveld wordt geklemd door Alex de Jong binnen de zestien. Geen strafschop beslist scheidsrechter Dogterom.
Joey Jongman (midden) en Bradley El Idrissi (achtergrond) zien hoe de vrije trap van Sam van der Kreeke in het doel verdwijnt.
Matchwinner Sam van der Kreeke viert zijn belangrijke treffer in blessuretijd: 3-2!
De nieuwe trainer Leen van Steensel (rechts) viert de overwinning met zijn staf.

Barendrecht-Excelsior’31 3-2 (0-1)
44. 0-1 Werkhoven, 53. 1-1 Eekman, 55. 2-1 Olijfveld (strafschop), 71. 2-2 Werkhoven (strafschop), 90+3. 3-2 Van de Kreeke.
Scheidsrechter Dogterom, gele kaarten: Olijfveld en Eekman (Barendrecht), Vloedgraven, Davina, Schmidt (Excelsior ’31)
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Eekman (86. Rijsdijk), Husen, Van Dijk, Van de Werp, Vorthoren (69. Van den Bosch), Jongman, Monster (86. De Vos); Bakour (69. Van der Stoep), Olijfveld (87. El Idrissi) en Van de Kreeke.
Opstelling Excelsior’31: Wesseh; De Jong, Davina, Vloedgraven, Schmidt, Leemhuis, Hemmink, Mules, Veltkamp, Werkhoven en Kaptein.

Hoek
Komende zaterdag speelt Barendrecht uit in Zeeland bij Hoek. De Zeeuwen verloren met 1-0 bij FC Rijnvogels. De aftrap in Zeeuws-Vlaanderen is komende zaterdag om 14.30 uur. Een week later is het Barendrecht-Stedoco, aanvang ook 14.30 uur.

Samenvatting (met dank aan Excelsior ’31)