BARENDRECHT OVER DE KNIE BIJ EFFICIËNT ASWH (OEFENDUEL)

Barendrecht is de oefenperiode voor het nieuwe voetbalseizoen allerminst overtuigend begonnen. Tweedeklasser ASWH bleek in ruim een uur tijd veel te sterk: 4-0. Het duel werd na rust onderbroken door het onweer en haalde het einde ook niet.

Barendrecht-trainer Richard Elzinga kon zaterdag in Hendrik-Ido-Ambacht nog niet beschikken over een volledige selectie. Zo ontbraken onder anderen doelman Jeffrey Verkerk, Stanley Husen, Joey Jongman en Bart Deprez. Aanvankelijk zouden de rood/witten thuis oefenen tegen het Brabantse Dongen. Die club haakte af, toen werd het een uitduel bij ‘buurman’ ASWH dat ook een tegenstander zocht nadat Kloetinge had afgezegd.

De oefenpartij van 2 x 35 minuten betekende het debuut voor linksachter Kevin Cornet (Unitas) en aanvallende middenvelder Romano van der Stoep (Rijnvogels). Als invallers kwamen de nieuwkomers doelman Jesper Harmans (IFC), Rivano Kardjo (eigen jeugd) en de Onder 23-talenten Chahir Eugenia en Kayo Renwarin in het veld.

Barendrecht begon goed. Een inzet van Danny Monster rolde maar net naast. Een scrimmage voor het doel van Barendrecht-keeper Steven Lugtmeijer leidde tot de 1-0. Aanvoerder Jesper van den Bosch kopte raak. Hij knalde binnen het kwartier nummer twee binnen, Lugtmeijer ging daarbij niet helemaal vrijuit.

De bezoekers probeerden wat terug te doen. Een vrije trap van Ugur Altintas eindigde op de vuisten van ASWH-doelman Stefan Kok. Barendrecht had pech dat een treffer van Qrushinco Rosina wegens buitenspel werd afgekeurd.

Na de rust was er vijf minuten gespeeld toen het onweer toesloeg. Beide ploegen gingen naar binnen. Vrijwel direct na de hervatting schoof Mohamed El Bannasri de 3-0 binnen achter invaller-doelman Harmans. En rond het uur maakte Lester Pires er 4-0 van. Een kopbal van Chahir Eugenia zeilde net naast het ASWH-doel. Toen het na ruim een uur opnieuw ging onweren, werd het duel door scheidsrechter Eddy van Yren definitief beëindigd. Barendrecht was daar niet rouwig om.

ASWH-Barendrecht 4-0 (2-0)
1-0 Van den Bosch, 2-0 Van den Bosch, 3-0 El Bannasri, 4-0 Pires.
Opstelling Barendrecht: Lugtmeijer (Harmans); Eekman, Rieken (Renwarin), Van Dijk, Cornet; Vorthoren, Monster, Altintas (Kardjo); Rosina (Eugenia), Van der Stoep en Bakour.