BARENDRECHT OPNIEUW ONDERUIT (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht heeft zaterdag in de Derde Divisie opnieuw een nederlaag geleden. De rood/witten verloren in Harderwijk met 4-2 van laagvlieger VVOG. Een teleurstellend resultaat voor de wisselvallige ploeg van trainer Jack van den Berg, die twee keer terug kwam na een achterstand. Bij 2-2 raakten de bezoekers ook nog de paal, maar VVOG sloeg in de slotfase twee maal toe.

De Barendrecht-oefenmeester kon zaterdag aan het Veluwemeer opnieuw niet beschikken over doelman Nick van der Ploeg. Donovan Levestone was onder de lat zijn vervanger. Op de bank zaten de niet fitte Niels Vorthoren en Peter de Lange. Ook Ramy Salem, die in het midweekse oefenduel met XerxesDZB ruim een uur in actie kwam, was wissel.

Al na twaalf minuten kwam Barendrecht achter door een afstandsschot van Cafiano Latupeirissa, die Barendrecht-keeper Levestone in de hoek verraste, 1-0. Barendrecht deed snel wat terug. Jeroen van der Wal gaf een steekballetje, de eerste kans ging er niet in, maar de rebound van Qjell Krolis wel, 1-1.

De gelijkmaker had Barendrecht moed moeten geven, maar weer ging het achterin mis met Levestone. Hij haalde de doorgebroken VVOG-aanvaller Mike Ahrens neer, die vervolgens zelf de strafschop benutte, 2-1.

Gelijk
Na de rust kwam er een ander Barendrecht uit de kleedkamer. Peter de Lange verving Jeroen van der Wal en direct kwamen er kansen. Bram de Bruin stuitte op de Harderwijkse doelman, een treffer van Marouane Bakour werd afgekeurd. Uiteindelijk was het opnieuw Krolis die scoorde en zo voor de 2-2 zorgde.

Barendrecht zette aan voor meer, De Bruin raakte de paal uit een vrije trap. Van den Berg stuurde ook nog Niels Vorthoren en Ramy Salem het veld in om de druk verder op te voeren.

Maar de langverwachte 3-2 viel aan de andere kant van het veld, voor VVOG. Het was Rihairo Meulens die raak knikte. In de slotfase drong Barendrecht fel aan op jacht naar de derde gelijkmaker. Bakour was er nog dichtbij met een kopbal. Vlak voor tijd maakte Bas Wobbes er echter 4-2 van. Barendrecht stond opnieuw met lege handen.

Jeroen van der Wal startte na de goede invalbeurt van vorige week in de basis.
Emilio Samsey wordt het spelen van de bal onmogelijk gemaakt. Dit soort overtredingen wordt door scheidsrechters tegenwoordig steeds meer getolereerd.
Donovan Levestone anticipeert te laat op een terugspeelbal van Max van Dijk en corrigeert dat met een overtreding. Strafschop, 2-1.
De lichtvoetige rood-witte aanvallers moeten vaak het onderspit delven tegen fysiek veel sterkere verdedigers.
Met Peter de Lange als aanspeelpunt in de tweede helft werd Barendrecht veel gevaarlijker.
Dit leverde direct al een enorme kans op de gelijkmaker op voor Bram de Bruin, maar zijn schot wordt gekeerd door VVOG-keeper Paul Eppink.
Qjell Krolis scoorde in de 48e minuut al de gelijkmaker (2-2), Jaime Bruinier baalt ervan en ziet het somber in.
Jack van den Berg reageert gefrustreerd na het derde onnodige tegendoelpunt door een persoonlijke fout. De rest van de bank beleeft dit terugkeerde probleem op eigen wijze.
Positief was de hoopvolle rentree van Ramy Salem in de competitie na anderhalf jaar blessureleed.
Tim Eekman  komt in de slotfase net iets te kort om de gelijkmaker te forceren. Een minuut later scoort VVOG,  na weer een persoonlijke fout, 4-2.

VVOG-Barendrecht 4-2 (2-1)
12. 1-0 Latupeirissa, 20. 1-1 Krolis, 30. 2-1 Ahrens (strafschop), 48. 2-2 Krolis, 73. 3-2 Meulens, 90. 4-2 Wobbes.
Scheidsrechter Veekamp, gele kaarten: Krolis en Samsey (Barendrecht).
Opstelling VVOG: Eppink; Snijders, Hop, Muller, Kluiver; Kersten, Bruinier (60. Fadili), Latupeirissa; Ahrens (80. Onuoha), Wobbes en Meulens (86. Careman).
Opstelling Barendrecht: Levestone; Eekman, Husen, Van Dijk, Statia (70. Salem); Samsey, Dorst, Van der Wal (46. De Lange); Krolis, Bakour en De Bruin (67. Vorthoren).

Middenmoter
Barendrecht heeft nu 9 punten uit 7 wedstrijden. Daarmee blijven de rood-witten een middenmoter in de Derde Divisie. Bovenaan verloor Sparta Nijkerk voor het eerst, maar die club heeft met 15 uit 6 nog altijd de minste verliespunten. DVS ’33 is lijstaanvoerder met 16 punten, maar heeft wel een duel meer gespeeld.

Hoek
Komende zaterdag speelt Barendrecht weer thuis, tegen Hoek. De Zeeuwen zijn een subtopper, ze verloren zaterdag thuis met 3-1 van DOVO. Op De Bongerd wordt om 14.30 uur afgetrapt.