BARENDRECHT ONDERUIT IN HARDENBERG (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht is er zaterdag niet in geslaagd afstand te nemen van de onderste plaatsen in de Tweede Divise. De inhaalwedstrijd in en tegen Hardenberg ging met 2-1 verloren. De rood-witten hadden bij rust een 1-0 voorsprong, maar zagen HHC na de onderbreking twee keer scoren. Er kwamen daarna nog kansen, maar uiteindelijk stond de ploeg van trainer Jack van den Berg weer met lege handen.

De oefenmeester kon zaterdag weer beschikken over Elson Almeida en Emilio Samsey, zij stonden in de basis. Yarick Dorst en Bas Mourits begonnen op de bank. Voorin was er een weer eens een plek ingeruimd voor Rowendley Martijn.

Hardenberg-Barendrecht geldt als een klassieker in de top van het amateurvoetbal, want beide clubs spelen al sinds het begin van de Topklasse en daarna de Tweede Divisie op het allerhoogste niveau. Het duel werd eerder dit jaar vlak voor de aftrap alsnog afgelast. Dus moest Barendrecht zaterdag opnieuw de bijna 200 kilometer lange reis met de bus naar Overijssel afleggen.

Rowendley Martijn was betrokken bij het eerste gevaar. De snelle aanvaller kwam voor het doel maar mikte over. Daarna waren er kansen voor Delano a Cohen en Max van Dijk, zonder resultaat. Maar na een kwartier kwam Barendrecht op voorsprong. Irvingly van Eijma had een hoekschop geforceerd, die door Jeffrey Aarts bij de tweede paal knap binnen werd geknikt, 0-1. Een voorsprong voor Barendrecht die in die fase verdiend was.

Hardenberg deed snel wat terug, maar doelpuntenmaker Aarts zelf kon voorkomen dat het direct 1-1 werd. Ook bleek Nick van der Ploeg een betrouwbare sluitpost bij kansen van onder anderen Van Benthem, Bouws en Hemmink. Barendrecht overleefde het HHC-stormpje en haalde met 0-1 de rust.

Invaller
Maar net als vorige week tegen Kozakken Boys zorgde een invaller bij de tegenstander voor de gelijkmaker. Ravelino Junte kwam er na de rust in en bracht HHC Hardenberg na een kleine tien minuten op gelijke hoogte, 1-1. Barendrecht probeerde wat terug te doen, maar Van Eijma vond doelman Nijland op zijn weg.

Twintig minuten voor tijd gebeurde waar alle Barendrecht-volgers voor vreesden, het werd 2-1 door Rick Hemmink na een foutje van Samsey. Weer moest Barendrecht in de achtervolging. Van den Berg stuurde de invallers Christian Dabaghian en Bas Mourits naar het front. Er kwamen kansen voor Van Eijma (met een hakje), Martijn (schot naast), Monster en Aarts (voorlangs). Het bleef 2-1, Barendrecht reisde terug met het gevoel dat er meer in gezeten had.

Emilio Samsey weer in de basis na een schorsing.
Shkodran Metaj vangt Rowendly Martijn op en voorkomt een doorbraak.
Elson Rosario Almeida wint kopduel.
Na een kwartier kop Jeffrey Aarts Barendrecht op voorsprong, 0-1.
Irvingly van Eijma laat zich gemakkelijk aftroeven door Ryan Snelders.
Akram Salhi probeert de bal zo lang mogelijk in bezit te houden.
De verre van fitte aanvoerder Danny Monster verdedigt uit.
Max van Dijk ruimt op.
Delano a Cohen strijdt met Ashwin Manuhutu om de bal.
Yarick Dorst probeert tijdens een slotoffensief druk te zetten op de Hardenberg verdediging.

HHC Hardenberg – Barendrecht 2-1 (0-1)
15. 0-1 Aarts, 54. 1-1 Junte, 69. 2-1 Hemmink.
Scheidsrechter Rozendal
Opstelling HHC Hardenberg: Nijland, Snelders, Manuhutu, Kobussen, Van der Leij, Van Benthem (81. Etten), Reinders (46. Junte), Hemmink, Bouws, Mannes en Metaj.
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg; Samsey, Aarts, Van Dijk, Van Deelen; Almeida (74. Dabaghian), A Cohen (78. Mourits), Monster; Martijn, Van Eijma en Salhi (68. Dorst).

Zestiende
Barendrecht blijft zestiende in de Tweede Divisie met 18 punten uit 23 wedstrijden. FC Lienden staat op 17 en hekkensluiter VVSB op 10. Er zijn nog 11 duels te gaan.

Lienden
Komende zaterdag (9 maart) staat er een heuse kelderkraker op het programma. Barendrecht moet naar FC Lienden, de nummer 17 van de Tweede Divisie. Eerder dit seizoen werd het op De Bongerd 1-1 in een duel waarin de rood/witten twee rode kaarten (Dorst en Samsey) kregen. Bij Lienden, in de Betuwe, wordt zaterdag om 15.30 uur afgetrapt. Barendrecht kan op sportpark De Abdijhof wel wat ondersteuning gebruiken bij dit zeer belangrijke duel om lijfsbehoud. Lienden ligt op een klein uurtje rijden van Barendrecht.