BARENDRECHT ONDERUIT BIJ KON. HFC

Barendrecht is er zaterdag niet in geslaagd om het sterk draaiende Koninklijke HFC een spaak in de wielen te steken. In Haarlem won de thuisploeg met 3-1.

Koninklijke HFC, dat al negen duels op rij ongeslagen was, kwam na ruim een kwartier op een 1-0 voorsprong. Na vier corners op rij kopte Wessel Boer de 1-0 achter Barendrecht-keeper Nick van der Ploeg. Barendrecht stichtte weinig gevaar, al was Danny Monster vlak voor rust met een kopbal dichtbij de gelijkmaker. In blessuretijd kreeg HFC echter een penalty, waardoor Peet van der Slot zijn ploeg met een 2-0 voorsprong kon laten rusten.

In de tweede helft moest Barendrecht opnieuw zijn meerdere erkennen in het sterke HFC, dat het duel twintig minuten voor tijd besliste. De bal ging voor de tweede keer op de stip en Peet van der Slot maakte dankzij zijn tweede benutte penalty de 3-0. Twee minuten voor tijd kreeg ook Barendrecht een strafschop en zorgde Yarick Dorst vanaf zestien meter voor de eretreffer (3-1).

Door de nederlaag blijft Barendrecht in degradatiezorgen. Het wedstrijdverslag vindt u hier.