BARENDRECHT ONDERUIT BIJ AFC

Barendrecht heeft zaterdag voor de tweede week op rij een nederlaag geleden. In Amsterdam gingen de rood/witten met 3-1 onderuit bij AFC. De ploeg van trainer Adrie Poldervaart deed zichzelf vooral in de eerste helft tekort, al kwam Barendrecht nog wel op 1-0: Joey Jongman schoot een voorzet van Daniël Esajas tegen de touwen en scoorde daarmee alweer zijn dertiende seizoenstreffer. Halverwege de eerste helft kwam AFC op gelijke hoogte: Raily Ignacio zorgde voor de 1-1. Vlak voor rust zorgde Ilias Zaimi ervoor dat de Amsterdammers met een op dat moment niet verdiende voorsprong de thee mochten opzoeken (2-1).

Na de rust was Barendrecht niet meer de bovenliggende partij en bleef het tegen degradatie strijdende AFC eenvoudig overeind. In blessuretijd maakte Ignacio met zijn tweede treffer aan alle onzekerheid een eind voor de Amsterdammers (3-1). Barendrecht stond toen al met tien man: verdediger Max van Dijk kreeg een rode kaart vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler. Ondanks de nederlaag blijft Barendrecht wel derde in de Tweede Divisie, met nog twee punten voorsprong op voornaamste concurrent HHC Hardenberg dat GVVV versloeg. Het wedstrijdverslag en de wedstrijdbeelden volgen zondag.