BARENDRECHT ONDER-23 HEEFT GELUK VAN DE KOPLOPER

Barendrecht Onder-23 blijft met nog vier duels te gaan favoriet in de najaarscompetitite van de tweede divisie C. Zaterdag hadden de rood/witten het geluk van de koploper, door pas ver in blessuretijd de volle drie punten te pakken.

De Barendrechtse talenten begonnen goed met veel aanvallen over de zijkanten, maar de eindpass was slordig waardoor de rood/witten niet tot scoren kwamen. Tegenstander AWC deed dat halverwege de eerste helft wel, door uit een hoekschop de Barendrechters een tegenvaller te bezorgen en op een 1-0 voorsprong te komen. Voor de derde achtereenvolgende wedstrijd moest Barendrecht Onder-23 dus in de achtervolging. De gelijkmaker kwam er gelukkig al voor rust, al gingen de eerste pogingen daartoe van Curtly op de lat en een inzet van Ajoub op de paal. Na 40 minuten bleek driemaal scheepsrecht, toen Barendrecht een strafschop kreeg na hands van AWC en Wessel de penalty goed inschoot: 1-1.

Nog voor rust kreeg een speler van AWC zijn tweede gele kaart, waardoor Barendrecht Onder-23 in de tweede helft tegen tien man speelde.  Het werd dan ook eenrichtingsverkeer naar het doel van AWC, maar hoe langer de treffer uitbleef, hoe slordiger het combinatiespel van Barendrecht werd. Pas ver in blessuretijd pakten de rood/witten toch nog de volle winst, toen Barendrecht uit een corner gevaar stichtte en de bal via een AWC-speler in het eigen doel belandde: 1-2. Daardoor ging Barendrecht toch nog met drie punten en een ruime voorsprong op zijn concurrenten terug naar spotpark De Bongerd.