BARENDRECHT NU ECHT IN ZWAAR WEER (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht zit na de dikke nederlaag bij concurrent Scheveningen (4-0) nu echt in de problemen. Door het kansloze verlies zaterdag in de kelderkraker staan de rood-witten vaster in de degradatiezone van de Tweede Divisie. Op dit moment stevent de ploeg van trainer Jack van den Berg af op een plekje in de nacompetitie met promotie-degradatiewedstrijden.

De oefenmeester moest opnieuw aan de bak om om Tweede Divisie-waardig elftal op de been te kunnen brengen. In ieder geval waren afwezig de aanvallers Ramy Salem en Daniël Esajas die werken aan een terugkeer, verder de geschorste Emilio Samsey en Delano a Cohen. Ook de zieke Elson Almeida was niet van de partij, nieuwkomer Akram Salhi begon op de bank. In het centrum achterin stond weer Max van Dijk, terug van een langdurige blessure, voorin kreeg Marouane Bakour een basisplek, net als Jeroen van der Wal, zoon van oud-speler Gert van der Wal.

Het begin van Barendrecht was zoals al zo vaak dit seizoen bar en boos. Al na 36 seconden lag de bal achter doelman Nick van der Ploeg, Brandon Robinson was de gevierde man bij de thuisclub, 1-0. De rood-witten konden daar maar weinig tegenin brengen, de aanvallers kregen voorin geen voet aan de grond. Binnen het half uur leek het duel al gespeeld. Tim Peeters maakte er na een fraaie aanval 2-0 van. Het is dat Van der Ploeg attent was, anders was het nog voor rust 3-0 geworden.

Barendrecht probeerde het na de onderbreking wel, had wat vaker de bal maar was aanvallend machteloos. Van den Berg stuurde twee wissels het veld in: Salhi en Oulad Ali voor Bakour en Van der Wal. Het mocht niet baten, want juist op het moment dat Barendrecht aanspraak mocht maken op de aansluitingstreffer werd het juist 3-0 door Robinson. Ook Rowendley Martijn kwam nog het veld in voor Mourits, maar voorin maakte Barendrecht weinig klaar.

Aan de overkant maakte Barry Rog het vlak voor tijd allemaal nog een tikje erger, 4-0. Daarmee kreeg Barendrecht een flinke draai om de oren en moet de komende weken hard aan de bak om niet nog verder weg te zakken onder de fatale streep.

Jack van den Berg en Arend van Oosten voor het duel in gesprek met Scheveningen trainer John Blok
Ongeloof bij de trouwe BVV-supporters. Na 36 seconde geeft het scorebord al 1-0 aan
Ali Khaldi in duel met Ruben Koorndijk.
De hard werkende kersverse Sportman van het Jaar Danny Monster speelt zich vrij.
De Barendrecht spitsen Irvingly van Eijma(l) en Bas Maurits(r) kregen nauwelijks kansen.
Jeroen van der Wal passeert Barry Rog
Marouane Bakour langs Levi Schwiebbe onder toeziend oog van scheidsrechter v.d. Elzen
De na een langdurige blessure teruggekeerde Max van Dijk wint kopduel.
De als noodgedwongen rechtsback gestarte Yarick Dorst werd later doorgeschoven naar het middenveld.
Aangeslagen verwerkt Nick van der Ploeg de zware nederlaag na de vierde treffer van Scheveningen.

Scheveningen – Barendrecht 4-0 (2-0)
1. 1-0 Robinson, 22. 2-0 Peters, 69. 3-0 Robinson, 85. 4-0 Rog,
Scheidsrechter Van der Elzen, gele kaarten: Khaldi (Barendrecht) en El Massaoui (Scheveningen).
Opstelling Scheveningen: Benard; Gomez Nieto, El Moussaoui, De Jong; Koorndijk (73. Van Ree), Schwiebbe, Rog; Aldogan (80. Donald), Robinson en Peters.
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg; Van der Wal (67. Oulad Ali), Aarts, Van Dijk, Van Deelen; Dorst, Monster, Khaldi; Bakour (66. Salhi), Van Eijma en Mourits (76. Martijn).

Zestiende
Barendrecht blijft zestiende in de Tweede Divisie met 17 punten uit 21 wedstrijden. Alleen FC Lienden (14) en VVSB (10) staan daar nog onder. Alleen de onderste gaat er direct uit, daarboven wachten promotie-degradatiewedstrijden.

Kozakken Boys
Komende zaterdag speelt Barendrecht weer thuis, tegen Kozakken Boys. De aftrap van dat duel is om 14.30 uur.

Samenvatting
De samenvatting en de reacties op het duel vindt u hier.