BARENDRECHT NIET OPGEWASSEN TEGEN KOPLOPER AFC

Barendrecht heeft zaterdag niet kunnen stunten bij AFC. In Amsterdam gingen de rood/witten met 3-0 onderuit, waardoor AFC de titel in zicht heeft en het voorkomen van degradatie voor Barendrecht weer lastiger is geworden.

Met haast een compleet basiselftal geblesseerd op de tribune begon het jonge Barendrecht nog wel hoopvol aan het duel. Jeffrey Aarts was na een kwartier dichtbij de openingstreffer, maar zijn inzet uit een corner belandde tegen de onderkant van de lat. AFC had even later het geluk dat Barendrecht het hele seizoen al ontbeert; een schot kwam via de paal voor de voeten van topscorer Raily Ignacio, die niet miste (1-0). Tien minuten voor rust verdubbelde Yordi Teijsse de score voor de Amsterdammers (2-0).

Barendrecht had na de onderbreking eigenlijk geen vertrouwen meer in een resultaat en AFC spaarde ook zijn krachten en beperkte zich tot verdedigen. Pas gaandeweg de tweede helft viel er weer wat te beleven op sportpark Goed Genoeg en zette AFC aan om de score nog op te voeren. Dat leverde tien minuten voor tijd de 3-0 op, toen Kenny Teijsse van afstand afdrukte. Daarmee kwam ook de eindstand op het scorebord.

Barendrecht verloor derhalve opnieuw en weet dat lijfsbehoud met de week lastiger wordt. Concurrent FC Lienden ging wel onderuit, dus Barendrecht heeft nog vijf wedstrijden om de achterstand van vijf punten in te lopen. Koploper AFC heeft dezelfde marge richting IJsselmeervogels, dat verloor en daardoor de titelkansen niet meer in eigen hand heeft.