BARENDRECHT NAAR VOLGENDE RONDE KNVB-BEKER DOOR RUIME ZEGE OP WITTENHORST

Het eerste elftal van BVV Barendrecht is het seizoen officieel begonnen met een ruime zege. In de eerste (voor)ronde van de KNVB-beker werd RKSV Wittenhorst met ruime cijfers verslagen (6-0).

Barendrecht was in de stromende regen vanaf de start van het duel geen partij voor RKSV Wittenhorst, dat uitkomt in de zondag eerste klasse. Binnen tien minuten kwamen de rood/witten op voorsprong; Peter de Lange was bij de tweede paal attent en maakte de 1-0. Barendrecht bleef de bovenliggende partij, maar het duurde tot vlak voor rust eer de Bongerdbewoners dat ook in de score uitdrukte; Peter de Lange maakte zijn tweede treffer (2-0). Ook de na rust bleef Barendrecht vooruit voetballen, wat al snel resulteerde in een ruimere voorsprong. Eerst scoorde Marouane Bakour de 3-0, even later zorgde Peter de Lange met zijn derde treffer voor de 4-0. Twintig minuten voor tijd maakte ook Marouane Bakour een tweede treffer (5-0). Het slotakkoord was voor Tim Eekman, die uit een vrije trap de 6-0 eindstand op het scorebord zette.

Door de overwinning bekert Barendrecht verder in de KNVB-beker. Samen met de 27 andere winnaars van de eerste voorronde en de 12 amateurverenigingen uit de Tweede Divisie gaat Barendrecht in de kokers voor de loting van de tweede kwalificatieronde. De exacte datum voor die loting wordt later bekend; de tweede kwalificatieronde wordt tussen 24 en 26 september gespeeld.