BARENDRECHT NA ZINDEREND SLOT NAAR TWEEDE RONDE KNVB-BEKER

Barendrecht heeft woensdagavond na een zinderend slot de tweede ronde bereikt van de KNVB-beker. In Heemskerk scoorden de rood/witten in de blessuretijd van de verlenging de winnende treffer (2-3).

Gastheer ADO ’20 opende in Heemskerk na 12 minuten de score via Maurizio Brenna (1-0). Barendrecht was echter geenszins de mindere van de ploeg uit de Derde Divisie zondag en kwam na een halfuur langszij. Aanvoerder Max van Dijk zette uit een corner op fraaie wijze de gelijkmaker op het bord (1-1). De voorsprong was van korte duur, want nog geen twee minuten later was het alweer 2-1 door een tweede doelpunt van Maurizio Brenna. Met die stand gingen beide ploegen aan de thee.

Na de onderbreking ging Barendrecht direct op zoek naar de gelijkmaker, maar verder dan een schot op de lat van Eekman kwamen de rood/witten niet. Tot een kwartier voor tijd: opnieuw bracht een corner Barendrecht de gelijkmaker, waar ditmaal Stanley Husen het laatste zetje gaf (2-2). Er werd niet meer gescoord in de reguliere speeltijd en dus moest verlenging bepalen wie verder zou bekeren. Na een bloedstollend extra halfuur leken strafschoppen de beslissing te moeten brengen, maar Joey Jongman zette in de absolute slotminuut met een afstandsschot alsnog de 2-3 op het bord. Barendrecht gaat daardoor zaterdag in de koker voor de loting van de tweede ronde van de KNVB-beker!