BARENDRECHT NA PENALTIES DOOR IN FIDUS CUP, VOLGENDE RONDE VRIJGELOOT

Barendrecht heeft de volgende ronde bereikt van de Fidus Cup, het regionale bekertoernooi in het Rijnmond-gebied. Op bezoek bij Spijkenisse brachten strafschoppen de beslissing voor Barendrecht.

Nadat de rood/witten vlak na rust via routinier Joey Jongman op voorsprong waren gekomen, nam thuisploeg Spijkenisse de regie over. De de nummer 11 van de vierde divisie A kwam op 2-1 en hield die voorsprong lang vast. Pas in de laatste minuut kwam Barendrecht langszij door een doelpunt van Onder-23 talent Nathan Canlas (2-2).

Er waren dus strafschoppen nodig om een winnaar aan te wijzen. In de reguliere serie misten beide ploegen een strafschop, de zesde penalty in de serie leverde een winnaar op: Spijkenisse miste, terwijl Glenn Rijsdijk namens Barendrecht wel raak schoot.

Daarmee bereikte Barendrecht de derde ronde van de Fidus Cup, waarin het bovendien niet in actie hoeft te komen. De rood/witten werden namelijk vrijgeloot voor de derde ronde, waardoor Barendrecht dus automatisch kwalificeert voor de laatste zestien van het regiotoernooi.