BARENDRECHT MET 9 MAN NAAR EEN PUNT (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht bleef zaterdag in opnieuw een bewogen partij met negen man overeind tegen FC Lienden. Het werd op De Bongerd uiteindelijk 1-1. Na de rust kregen Emilio Samsey en Yarick Dorst een rode kaart, een kwartier voor tijd viel de gelijkmaker.

Barendrecht-trainer Albert van der Dussen kon zaterdag weer beschikken over de vorige week geschorste Yorik van Deelen. Voorin kreeg Rowendly Martijn een basisplaats naast het spitsenduo Anthony Biekman en Bas Mourits. Een meevaller was dat Donny Navajas Sanchez zijn vertrek naar Milaan (modellenwerk) nog even had uitgesteld. Elson Romario Almeida begon op de bank.

Van der Dussen sprak vooraf van de wedstrijd van het jaar. Immers, Barendrecht-Lienden was de ontmoeting tussen de nummers 15 en 16 in de tweede divisie. Een duel om de rode streep dus eigenlijk.

De beginfase was voor de bezoekers uit de Betuwe. Barendrecht-doelman Nick van der Ploeg was op zijn post en zag inzetten over en naast gaan. Anthony Biekman kreeg rond het half uur een goede mogelijkheid maar mikte over. Even later werd zijn schot gekraakt.

Barendrecht mazzelde toen Marlon Versteeg de lat raakte. Vlak voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Emilio Samsey, spelend tegen zijn voormalige club, stoomde op over rechts, zette voor en daar stond wie anders als Donny Navajas Sanchez die binnen tikte, 1-0. Doelpunt nummer zes alweer voor de man in vorm bij Barendrecht.

Vlak na rust kreeg Danny Monster een mogelijkheid, hij schoot in het zijnet. Een minuut later moest Samsey na een overtreding met een rode kaart van het veld. Barendrecht moest met nog circa 40 minuten te gaan met tien man verder. Lienden werd sterker, maar kon niet gevaarlijk worden.

Halverwege de tweede helft kreeg Barenrecht opnieuw rood van scheidsrechter Robin Hensgens. Nu ontving Yarick Dorst na een onderbreking het beruchte kartonnetje. Barendrecht stond zo met negen man, met nog zeker 20 minuten op de klok.

De druk van Lienden nam verder toe. Barendrecht moest zich beperken tot tegen houden. Dat lukte aardig en even, maar een kwartier voor tijd werd het toch gelijk, 1-1 door Michiel Hemmen.

In de slotfase bleef de thuisploeg overeind, onder meer dankzij een redding van Van der Ploeg. Barendrecht kon zo FC Lienden op de ranglijst onder zich houden. De rode kaarten betekenen wel dat de rood-witten de komende weken nog lastiger in de mensen zullen zitten.

Nick van der Ploeg had in de beginfase meer te doen werk dan zijn FC Lienden collega Jan Schimmel.
Yarick Dorst in actie als centrumverdediger. Later werd hij, na een overtreding, veel te zwaar gestraft met een rode kaart.
Yorik van Deelen wint duel van Guytho Mijland.
Rowendley Martijn probeert op snelheid langs Jermo Wilsterman te komen.
Donny Navajas Sanchez ziet zijn inzet de doellijn passeren, 1-0.
Na een lange iets te lang doorgezette solo schiet Danny Monster in het zijnet.
Tot verbazing van velen trok scheidsrechter Hensgens, die de wedstrijd niet aanvoelde, rood voor Yarick Dorst na een overtreding.
Jeffrey Aarts bij hoekschoppen aanvallend actief om nog te proberen een overwinning te forceren.
Voorlopig het laatste balcontact van Donny Navajas Sanchez. De topscorer vertrekt voor een maand naar Milaan voor modellenwerk. Door de vele langdurige blessures, komende schorsingen en de afwezigheid van de topscorer zal Barendrecht over twee weken zwaar gehavend moeten aantreden tegen Kozakken Boys in Werkendam.

Barendrecht – FC Lienden 1-1 (1-0)
41. 1-0 Navajas Sanchez, 74. 1-1 Hemmen.
Scheidsrechter: Hensgens, rode kaarten: Samsey en Dorst (Barendrecht), Aarts en Navajas Sanchez (Barendrecht), Bellasan (FC Lienden).
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg; Samsey, Aarts, Dorst, Van Deelen; Navajas Sanchez, Monster, A Cohen (89. Oulad Ali); Martijn (77. Dabaghian), Biekman (57. Almeida) en Mourits.
Opstelling FC Lienden: Schimmel; Wilsterman, Balk, Hemic (69. Bellasan), Elders; Wiafe (87. Hak), Intezar, Bendadi; Mijland, Hemmen en Versteeg (56. De Baar).

Vijftiende
Barendrecht blijft vijftiende in de tweede divisie met 11 punten uit 11 wedstrijden. De rood-witten hebben Lienden (10) en Scheveningen (9) onder zich. En VVSB, de hekkensluiter met slechts 2 punten. AFC behoudt behoudt de koppositie met nu 25 punten uit 11 duels.