BARENDRECHT MAKKELIJK RONDE VERDER IN KNVB-BEKER (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht heeft zich zaterdag overtuigend geplaatst voor de volgende ronde in de ‘grote’ KNVB-beker. De rood-witten, dit seizoen Derdedivisionist, klopten Wittenhorst uit het Noord-Limburgse Horst met 6-0. De ploeg van trainer Jack van den Berg stond bij rust al met 2-0 voor.

Wittenhorst, een eersteklasser, had weinig in te brengen. De hoop op een eventuele bekerstunt in en tegen Barendrecht werd al snel de grond in geboord. Spits Peter de Lange prikte na acht minuten minuten de 1-0 binnen.

Daarna kreeg Barendrecht volop kansen om de score op te voeren. Maroune Bakour schoot naast, Niels Vorthoren over. Ook raakte Bakour nog de keeper en mikte Qjell Krolis in de rebound over het Limburgse doel. Een tegenvaller was het uitvallen van verdediger Stanley Husen. Joost Mangert nam achterin zijn positie over.

Vlak voor de rust werd het dan toch 2-0. Weer stond Peter de Lange op de goede plek om de kopbal van een Wittenhorst-verdediger die terug kwam van de paal van dichtbij binnen te tikken. Tom Zanders was aan de overkant nog dicht bij de 2-1, maar hij kopte uit een hoekschop naast.
Barendrecht bleef na de onderbreking gretig doorgaan op zoek naar meer treffers. Marouane Bakour stuitte eerst nog op doelman Jaap Omvlee, maar schoot zes minuten na rust hard en hoog raak, 3-0. De rood-witten gaven niet op en even later was het weer Peter de Lange die de 4-0 – zijn derde van de middag – aantekende.

Halverwege de tweede helft ging linksachter Luivienno Statia naar de kant om plaats te maken voor Floris de Bok. De scoringsdrang ging daarna onverminderd door. Marouane Bakour maakte er alleen voor de Wittenhorst-keeper met een fraaie stift 5-0 van. Tim Eekman zorgde voor het slotakkoord door een vrije trap achter Omvlee tegen de touwen te krullen, 6-0.

Barendrecht plaatste zich daarmee voor de tweede voorronde van de KNVB-beker. Het is nog niet bekend wie de volgende tegenstander is. Het duel wordt eind september afgewerkt.

Barendrecht-Wittenhorst 6-0 (2-0)
8. 1-0 De Lange, 43. 2-0 De Lange, 51. 3-0 Bakour, 55. 4-0 De Lange, 70. 5-0 Bakour, 82. 6-0 Eekman.
Scheidsrechter Kuijtjes, gele kaart: Spreeuwenberg (Wittenhorst).
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg,; Eekman, Husen (26. Mangert), Van Dijk (72. Van der Wal), Statia (65. De Blok); Vorthoren, Dorst, De Bruin; Krolis, De Lange en Bakour.
Opstelling Wittenhorst: Omvlee; T. Zanders, Van Horne, B. Zanders, Rijkers (68. Peelen); Beurskens (77. Van Kuijk), Hendriks, Van Rensch; Daniels, Verlijsdonk en Heijnen (46. Spreeuwenberg).