BARENDRECHT MAG BLIJVEN HOPEN OP PLEK 3

Barendrecht mag blijven hopen op plek 3 in de Derde Divisie en een eventuele nacompetitie. De rood/witten wonnen zaterdag in Katwijk met 1-0 bij Rijnvogels. Max van Dijk maakte na een half uur de enige treffer.

Over de wedstrijd valt niet heel veel te vertellen. Rijnvogels kende een goed begin, maar de beste kans was voor Romano van der Stoep die net naast kopte. Ook keeper Bradly van der Meer moest even later ingrijpen en redde goed na een gevaarlijke uitval van Rijnvogels. Toch pakten de bezoekers het initiatief, wat ook leidde tot de 0-1 van Max van Dijk. Hij passeerde Rijnvogels-doelman Yannick Augustinus van dichtbij na een rebound op een vrije trap van Tim Eekman.

Na de rust, met Marouane Bakour in de ploeg voor Niels Vorthoren, kreeg Barendrecht direct een paar goede kansen. Eerst schoot Tim Eekman rakelings over, daarna schoof Robbert Olijfveld een goede kans naast het doel na een mooi solo van Bakour. Ook Rijnvogels had een goede mogelijkheid, maar tot driemaal toe werd de bal door de Barendrecht-defensie uit de doelmond gewerkt en eindigde de bal in de veilige armen van keeper Van der Meer.

Het bleef dus 0-1 en in het restant verzuimde Barendrecht het duel vroegtijdig te beslissen, Anass Serghini kreeg een dot van een kans en schoof naast, en even later scheerde een lepe bal van Marouane Bakour ook over de kruising. Zo bleef het tot het einde spannend, maar trok de ploeg van Leen van Steensel het duel toch over de streep en gingen de drie punten mee terug naar sportpark De Bongerd.

Romano van der Stoep wint kopduel.
In de eerste helft veel duels op het middenveld met weinig kansen aan beide zijden.
Anass Masrhalmi grijpt in voor tegenstander Tom Bijen.
Max van Dijk (achter nr. 20 Leonard de Beste) tikt de bal, na een rebound op een vrije trap van Tim Eekman, binnen, 0-1.
Tren Drexhage houdt de bal binnen bij de achterlijn.
Danny Monster weer in een dominante rol op het middenveld bij afwezigheid van de geschorste Joey Jongman.
Aness Serghini op snelheid aangespeeld richting de zestien.
Een gecontroleerd hoogstandje van de na de rust ingevallen Marouane Bakour.
Invaller Olek Mrowicki schermt de bal af aan de zijlijn en boekt tijdwinst in de slotfase .
Invaller Wouter Rieken schiet over in blessuretijd.

Rijnvogels-Barendrecht 0-1 (0-1)
30. 0-1 Van Dijk.
Scheidsrechter Schul, geel: Masrhalmi, Van der Stoep (Barendrecht).
Opstelling FC Rijnvogels: Augustinus, Van der Oever (79. Jansen), Michel, Van Paasen, Tjin-Asjoe, Ogidi Nwanko (68. De Haas), Dobbe (79. Noordam), De Beste, Van Montfort (58. Rutgers), Bijen en Reyneveld.
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Eekman, Husen, Van Dijk, Masrhalmi (63 Jouhri); Vorthoren (46. Bakour), Monster, Van der Stoep; Drexhage, Olijfveld (75. Rieken) en Serghini.

Vierde
Barendrecht blijft vierde, achter koploper ACV en de achtervolgers GVVV en Stedoco die alledrie wonnen. De achterstand op Stedoco is twee punten. Er zijn nog twee duels te gaan. De titel gaat naar ACV of GVVV, de Veenendalers hebben drie punten minder. Plek 3 gaat tussen Stedoco en Barendrecht.

Ter Leede
Komende zaterdag (20 mei) trekt Barendrecht weer naar de Bollenstreek, nu naar Sassenheim voor het uitduel bij Ter Leede. De week daarna is de laatste wedstrijd van de competitie, op De Bongerd tegen GVVV. Dan is duidelijk of er voor de rood-witten nog een toetje in zit of dat de selectie met vakantie kan. Stedoco krijgt nog Staphorst thuis en Urk uit.