BARENDRECHT KRIJGT TE WEINIG TEGEN AJAX AMATEURS

Barendrecht heeft zich zaterdag niet beloond voor een sterk optreden tegen de amateurs van Ajax. De rood/witten moesten op sportpark De Bongerd genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel.

Thuisploeg Barendrecht domineerde de hele wedstrijd, maar wist het overwicht niet om te zetten in doelpunten. De brigade van trainer Jack van den Berg won bijna alle persoonlijke duels, maar miste voor het doel de scherpte in de afwerking. Al na twaalf minuten had Barendrecht op 1-0 moeten komen nadat de rood/witten een strafschop kregen. Topscorer Peter de Lange zag zijn inzet echter gekeerd worden. Het bleek symbool te staan voor de rest van het duel, waarin Barendrecht diverse kansen onbenut liet.

Twintig minuten voor tijd viel de bevrijdende treffer alsnog. Een afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht door Danny Monster, maar de bal vloog gedragen door de wind ineens in het doel (1-0). Vijf minuten later moesten de rood/witten echter opnieuw beginnen; Marijn Sterk schoot op fraaie wijze een vrije trap achter Barendrecht-keeper Van der Ploeg (1-1). Ook een slotoffensief in de laatste tien minuten resulteerde niet in een winnende treffer, waardoor Barendrecht genoegen moest nemen met een punt tegen de Amsterdammers.