BARENDRECHT KRIJGT AJAX-MUUR NIET OMVER (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht is er zaterdag niet in geslaagd de amateurs van Ajax te kloppen. De rood-witten speelden op De Bongerd ondanks een overwicht met 1-1 gelijk. Daarmee verzuimde de ploeg van trainer Jack van den Berg dichter bij de top komen, waar koploper Sparta Nijkerk en DVS ’33 allebei verloren. Een vrije trap van de Amsterdammers zeilde er ruim een kwartier voor tijd zo maar in.

Barendrecht was beter, maar had moeite met de taaie hoofdstedelingen die ook de botte bijl niet schuwden. Het regende kansen voor het doel van Ajax-keeper Ruben Zandwijken. Danny Monster mikte over, Niels Vorthoren kwam net tekort bij een kans.

Na elf minuten kreeg Barendrecht een strafschop, versierd door Tim Eekman. De verdediger, die deze week tegen Nieuwenhoorn vanaf elf meter had gemist, liet de kalktrap over aan Peter de Lange. De topscorer produceerde echter een slap rollertje dat door Ajax-keeper Zandwijken gemakkelijk gekeerd kon worden.

Barendrecht bleef de bovenliggende partij zonder tot echt doelgevaar te komen. Luivenno Statia, terug in de basis omdat Bram de Bruin geblesseerd afhaakte, probeerde het afstand. Zijn poeier ging een metertje naast.

Vlak voor rust was van de thuisclub een offensiefje. Er kwamen kansen voor Eekman, Emilio Samsey en Vorthoren, het bleef 0-0. Ook na de onderbreking was het eenrichtingsverkeer richting het doel van de Amsterdammers. Schoten van Eekman en Samsey smoorden. Ook kansen voor Stanley Husen en Marouane Bakour gingen er niet in.

Halverwege de tweede helft was het dan eindelijk wel raak. Danny Monster produceerde een geweldige schot dat in de verste kruising tegen de touwen ging, 1-0. Dolle vreugde bij Barendrecht dat eindelijk de hoofdstedelijke muur had weten te slechten.

Maar lang duurde de voorsprong niet. Een vrije trap van een meter of twintig, genomen door Marijn Sterk, zeilde acht minuten later zo maar in de verre hoek achter Nick van der Ploeg, 1-1.

Weer moest Barendrecht op jacht naar de voorsprong. Er kwamen mogelijkheden, maar het laatste zetje ontbrak steeds. Toen Niels Vorthoren vlak voor tijd naast had geschoten, gaf de thuisploeg het op. De 1-1 tegen Ajax voelde als puntenverlies.

Niels Vorthoren en Peter de Lange winnen gezamenlijk een fysiek duel met Toer Bouwman
Max van Dijk en Niels Vorthoren proberen Ricardo Fransberg uit de zestien te houden.
Peter de Lange concenteert zich, mist de strafschop en verwerkt de misser.
De veel strijd leverende Emilio Samseij wordt onreglementair gestuit door Mitchell Burgzorg. Geel voor Burgzorg.
Luivenno Statia, terug in de basis omdat Bram de Bruin vooraf geblesseerd afhaakte, haalt hard uit. Zijn schot ging een metertje naast.
Ramey Salem haalt snoeihard uit. Ook zijn doelpoging treft geen doel.
Stanley Husen neemt een vrije trap op de rand van de zestien en ziet zijn inzet gekeerd door Ajax-keeper Ruben Zandwijken.
Danny Monster heeft met een schot in de verste kruising 1-0 gescoord. Hij viert uitgelaten zijn eerste competitie treffer na zijn zware blessure.
Lang duurde de voorsprong niet. Een vrije trap van een meter of twintig, genomen door Marijn Sterk, zeilde acht minuten later achter Nick van der Ploeg, 1-1.
De veel opkomende Tim Eekman vindt de stug verdedigende Serghino Sanches op zijn weg.

Barendrecht – Ajax 1-1 (0-0)
67. 1-0 Monster, 73. 1-1 Sterk.
Scheidsrechter De Bruijn, gele kaarten: Samsey, Van Dijk, Husen (Barendrecht), Burgzorg, Blommestijn (Ajax).
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg; Eekman, Husen, Van Dijk, Statia (85. Dorst); Vorthoren, Samseij, Monster; Salem, De Lange en Bakour (85. Mourits).
Opstelling Ajax: Zandwijken; Borman (78. Abdulrahman), Da Silva, Bouwman, Sanches, Wolgaten, Van Roemburg, Sterk, Blommestijn (46. De Jonge) en Fransberg (61. Van Moerkerk).

Zesde
Barendrecht blijft op de zesde plaats in de Derde Divisie met 34 punten uit 21 wedstrijden. Koploper Sparta Nijkerk verloor opnieuw en heeft nog altijd 46 punten, ODIN’59 is tweede met 41, DVS’33 en Harkemase Boys hebben allebei 39 punten.

FC Lisse
Komende zaterdag is er vanwege carnaval geen competitievoetbal. De week daarna is het FC Lisse-Barendrecht, aanvang 14.30 uur. Barendrecht speelt op 7 maart weer thuis, dan komt ODIN’59 op De Bongerd op bezoek.

Rijnmond Cup
Barendrecht speelde dinsdagavond voor het toernooi om de Rijnmond Cup en won bij Nieuwenhoorn met 2-0. Peter de Lange en Tim Eekman scoorden, Eekman miste ook nog een strafschop. De rood/witten gaan door naar de vierde ronde.