BARENDRECHT KOMT NIET VERDER DAN 1-1 (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht heeft de negatieve reeks van nederlagen weten te doorbreken. Op het eigen sportpark De Bongerd werd het zaterdag tegen GVVV 1-1. Na een matige eerste helft was het na de rust een stuk beter. In een boeiende tweede helft kregen beide ploegen mogelijkheden om tot winst te komen. Het gelijkspel leek na afloop een juiste afspiegeling van het spelbeeld.

Barendrecht-trainer Albert van der Dussen heeft nog altijd geen vaste formatie weten te vinden. Hij begon nu met het spitsenduo Anthony Biekman en Bas Mourits, maar duidelijk is dat de eerste nog ritme mist. Na de onderbreking kwam Rowendley Martijn als invaller het veld en toen gebeurde er wat bij de thuisclub.

Achterin deed Jeffrey Aarts weer mee, Max van Dijk bleef aan de kant, hij wordt binnenkort geopereerd. Verder komt Ramy Salem voor de winterstop niet meer in actie en moet de herstellende Daniël Esajas zich op volgend seizoen gaan richten.

In de beginfase had GVVV de overhand, de twee Barendrecht-aanvallers kwamen nauwelijks los van hun bewaking. De Veenendalers hadden het meeste de bal. Dat leidde na een klein half uur tot een treffer. Spits Jeremy de Graaf prikte een voorzet vanaf links binnen, 0-1. Daarna waren er meer kansen voor GVVV. Invaller Wout Blasman en weer De Graaf misten voor het doel van Barendrecht. Roy Terschegget mikte net naast. De rood-witten mochten blij zijn dat het bij rust nog maar 0-1 was.

Maar in de tweede helft – naar de kantine toe! – ging het ineens een stuk beter. Rowendley Martijn kwam erbij als derde aanvaller. Hij verving Ilyas Oulal-Ali. De invaller zorgde direct voor het eerste gevaar. Een solo van hem werd door Anthony Biekman gemist. Maar na vijf minuten was het wel raak. Een aanval via Delano a Cohen en Biekman kwam bij Donny Navajas Sanchez die vanaf zestien meter hard raak knalde, 1-1.
Barendrecht rook dat er meer in zat en bleef druk houden. De kans van de wedstrijd was voor Jeffrey Aarts die vrij voor het doel hoog over ramde. Ook Martijn bleef gevaarlijk, maar het overwicht van de thuisclub zakte langzaam maar zeker weg.

In de slotfase kreeg GVVV nog een paar mogelijkheden, maar Barendrecht-doelman Nick van der Ploeg toonde zich een betrouwbare sluitpost. In de extra tijd tikte hij nog knap een poeier uit de kruising, waarmee hij een nederlaag voorkwam. Maar aan de overkant ontsnapte ook GVVV toen Rowendley Martijn tegen de paal schoot. Zo bleef het na een boeiende tweede helft 1-1.

De eerste kans voor Bas Mourits wordt door keeper Johan Jansen gestopt.
Het meespelen van Jeffrey Aarts was een vraagteken. Zijn rechterknie hield het de gehele wedstrijd vol.
Met het inbrengen van de behendige Rowendley Martijn kwamen er meer kansen in de tweede helft.
Donny Navajas Sanchez viert de gelijkmaker met aangever Delano a Cohen.
Delano a Cohen worstelt zich met veel fysieke inzet langs tegenstanders.
Anthony Biekman begon voor het eerst in de basis, maar viel later met een lichte blessure uit.
Nick van der Ploeg hielp de rood/witten in de slotfase met een aantal uitstekende reddingen aan een punt.
Rowendley Martijn schiet enkele minuten voor tijd op de paal.
De laatste kans was voor Yorik van Deelen. Zijn schot ging hard over het doel.

Barendrecht-GVVV 1-1 (0-1)
25. 0-1 De Graaf, 50. 1-1 Navajas Sanchez.
Scheidsrechter Gansner, gele kaarten: Almeida, Dabaghian, Martijn en Aarts (Barendrecht), Hulsbos (GVVV).
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg; Samsey, Aarts, Oulad Ali (46. Martijn), Van Deelen; Do Rosario Almeida, Navajas Sanchez, Monster, A Cohen; Biekman (66. Dabaghian) en Mourits.
Opstelling GVVV: Jansen; Hofman, Den Hartog, Hulsbos, Adnane; Brouwer (69. Laghmouchi), Terschegget, De Jong; Grot (38. Blasman), De Graaf en De Leeuw (69. Mulder).

Zeventiende
Barendrecht zakt ondanks het gelijkspel naar de zeventiende plek in de Tweede Divisie met 7 punten uit 8 wedstrijden. Concurrenten FC Lieden, Jong Almere City en Jong Vitesse wonnen en wipten over de rood-witten heen. Die hebben nu alleen nog VVSB (2 punten) onder zich. AFC is koploper met 19 punten uit 8 duels.