BARENDRECHT KOMT NIET DOOR GELE MUUR (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht heeft zaterdag de tweede nederlaag van het seizoen geleden. Op de eigen sportpark De Bongerd won FC Lisse met 0-2. Een onnodig verlies, want de rood-witten kregen wel kansen, maar kwamen niet door de ‘gele’ muur die de bezoekers hadden opgetrokken.

Barendrecht-trainer Jack van den Berg kon zaterdag weer beschikken over verdediger Stanley Husen. Emilio Samsey was de vervanger van Niels Vorthoren die vorige week uitviel.

De thuisclub zette direct de vaart erin en ging op weg naar het doel van FC Lisse, dat werd verdedigd door Erik Cummins (ex-Go Ahead Eagles). Marouane Bakour kreeg een kans maar stuitte op Cummins. Even later mikte Bram de Bruin hard over het doel van Lisse.

Het bleek dat de ploeg uit de Bollenstreek – met 0 punten uit 3 duels – een taaie tegenstander was. Barendrecht had vaker de bal, maar kwam weinig voor het doel. Peter de Lange schoot nog een keer wild naast, Qjell Krolis kwam net tekort.

Vlak voor de rust had Barendrecht echt twee dotten van kansen. Krolis zette voor, De Lange had de bal voor het inknikken, maar raakte de stuiter half. Die rolde naast. Twee minuten voor de onderbreking kreeg de topscorer van Barendrecht een nog betere mogelijkheid. De bal stuitte na een kluts zo maar voor zijn voeten, maar hij schoof de bal naast het Lisse-doel.

Beter
Wat Barendrecht voor rust na liet, deed FC Lisse in de tweede helft beter. Uit een voorzet vanaf links was het Jaap Zwetsloot die de 0-1 via paal binnen mocht koppen. De thuisclub was het helemaal kwijt. Nick van der Ploeg voorkwam de snelle 0-2 met een knappe redding.

De tweede goal van FC Lisse kwam alsnog. Nu prikte David Verweij de bal tegen de touwen, 0-2. Barendrecht stond erbij en keek ernaast.

In de slotfase – met de invallers Robin Driesse, Joost Mangert en Jeroen van der Wal – probeerde Barendrecht het nog wel. Maar de rood-witten konden deze middag geen vuist maken en verloren met 0-2. Bijna was het nog 0-3 maar invaller Tom Duindam raakte de lat.

Qjell Krolis houdt Jordi Tiktak van de bal.
Lars Rauws onderschept de pass van Bram de Bruin.
Tim Eekman wint duel aan de zijlijn.
Peter de Lange probeert de ijzersterke FC Lisse verdediging uit te spelen.
Nick van der Ploeg houdt zijn doel nog schoon.
Stanley Husen wint kopduel van Tom Noordhoff, die hem uit balans brengt.
FC Lisse zit er constant bovenop en maakt het ook Yarick Dorst erg lastig.
David Verweij (3) kopt buiten bereik van Nick van der Ploeg de 0-2 binnen.
Invaller Jeroen van der Wal zet druk op de middenlijn.
Ap Outjes verlost Marouane Bakour van kramp tegen blessuretijd.

Barendrecht – FC Lisse 0-2 (0-0)
53. 0-1 Zwetsloot, 72. 0-2 Verweij.
Scheidsrechter De Brito Roque, gele kaart: Verweij (FC Lisse)
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg; Eekman, Husen (77. Mangert), Van Dijk, Statia; Samsey (78. Van der Wal), Dorst, De Bruin; Krolis (75. Driesse), De Lange en Bakour.
Opstelling FC Lisse: Cummins; Stoof (Verweij), Rauws, Stevens, Tiktak; Klijbroek, Siali, Noordhoff (Mo Adouch); Zwetsloot, Vermeulen (Duindam) en Koylu.

Subtop
Barendrecht heeft nu 6 punten uit 4 wedstrijden. Daarmee blijven de rood-witten een subtopper in de Derde Divisie. Bovenaan heeft Sparta Nijkerk de volle buit met 12 punten, gevolgd door DVS’33 Ermelo en Harkemase Boys met 10. Jong Almere City staat op 9 uit 3, Hoek op 9 uit 4.

Ajax
Komende zaterdag speelt Barendrecht uit tegen de amateurs van Ajax. In Amsterdam wordt op De Toekomst om 14.30 uur afgetrapt.

Samenvatting