BARENDRECHT KOMT NIET DOOR FRIESE MUUR (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht kwam dinsdagavond niet langs Harkemase Boys. In een matig inhaalduel bleef het op De Bongerd 0-0. De ploeg van trainer Richard Elzinga zakt naar de achtste plek.

Het kost de oefenmeester van de rood/witten in deze fase van de competitie steeds meer moeite om elf fitte mensen op de been te krijgen.  Tegen de stugge Friezen van Harkema – die een reis van 228 kilometer achter de kiezen hadden – ontbraken Stanley Husen, Kevin Cornet, Danny Monster en Ugur Altintas. Een lichtpuntje was de rentree van spits Bart Deprez, die op de bank begon en in de slotfase inviel. Door de reeks afwezigen waren er basisplaatsen voor de jeugdspelers Kayo Renwarin en Jeroen van der Wal.

De eerste kans was voor Marouane Bakour die vlak voor doel net niet kon doorzetten. Aan de overkant trad Barendrecht-keeper Jeffrey Verkerk twee keer sterk op. De doelman, die naar SC Feyenoord vertrekt, groeide uit tot de uitblinker van de avond. Veel kansen waren er overigens niet.

Na de onderbreking zette Barendrecht meer druk op het doel van de Friezen. Max van Dijk kreeg een kopkans, maar de bal ging er niet in. Rond het uur kwam supersub Peter de Lange in het veld voor Boban Lazic. Dat betekende dat Barendrecht een vast aanspeelpunt kreeg. Er kwamen meer mogelijkheden, voor onder anderen Romano van der Stoep en weer Max van Dijk, maar de afwerking was niet voldoende.

In de slotfase kwam Bart Deprez er nog bij, maar ook hij kon niet het verschil maken. Omdat Verkerk achterin heerste, bleef het 0-0. Een uitslag waar beide ploegen eigenlijk niet zo veel mee opschoten.

Joey Jongman zet eerste aanval op
De eerste Barendrecht kans voor Marouane Bakour
Jeroen van der Wal wordt aangespeeld in de zestien
Max van Dijk regelmatig koppend gevaarlijk bij spelhervattingen.
De hardwerkende Romano van der Stoep in actie op het middenveld.
Supersub Peter de Lange in duel aan de zijlijn.
Bart Deprez maakt in de slotfase weer minuten na blessureleed.

Barendrecht-Harkemase Boys 0-0 (0-0)
Scheidsrechter Kraak. Gele kaart: Masrhalmi (Barendrecht).
Opstelling Barendrecht: Verkerk; Eekman, Renwarin, Van Dijk, Masrhalmi; Van der Wal, Jongman, Van der Stoep; Bakour (86. Deprez), Vorthoren en Lazic (59. De Lange).
Opstelling Harkemase Boys: Jansema; Huizing, Achuna, Voest, Van Duinen (70. Prinsen), Bentum (74. Visser), Bouius, Bruintjes (83. Bloeming), Margaritha, Dijkstra en Beimers.

Achtste
Barendrecht is nu achtste in de Derde Divisie met 29 punten uit 19 duels. Aan de kop blijft Sparta Nijkerk met 40 uit 19. De rood/witten hebben nog 15 wedstrijden te gaan.

ODIN’59
Komende zaterdag is de uitontmoeting bij ODIN’59. De ploeg uit Heemskerk heeft 25 punten en maakt ook deel uit van de brede middenmoot. ODIN verloor dinsdag met 2-0 bij Ter Leede. In Heemskerk wordt zaterdag om 14.30 uur afgetrapt. De dinsdag daarop (29 maart) is de inhaalwedstrijd tegen VVOG, de aanvang op De Bongerd is dan 20.00 uur.