BARENDRECHT KNOKT ZICH NAAR PUNT TEGEN JONG ALMERE

BVV Barendrecht heeft zaterdag een punt overgehouden aan het thuisduel tegen Jong Almere City. In de tweede helft maakten de Bongerdbewoners een 2-0 achterstand goed.

Jong Almere City FC begon sterk aan de ontmoeting met BVV Barendrecht. De rappe aanvallers van de Almeerse beloften waren de defensie van de rood/witten in de beginfase veel te snel af. Valpoort zorgde binnen tien minuten voor de 0-1 en Mannes verdubbelde halverwege de eerste helft de marge voor Jong Almere (0-2). Pas vlak voor rust kon Barendrecht daar wat speldenprikjes tegenover zetten.

Na de thee liet Barendrecht merken dat het zich niet zomaar gewonnen gaf. De rood/witten gingen op zoek naar de aansluitingstreffer en kregen na een uur loon naar werken. Een kopbal van Max van Dijk uit een corner kwam terug van de lat, maar Ramy Salem schoot de rebound binnen (1-2). Barendrecht was in de tweede helft de bovenliggende partij, zonder echt grote kansen te creëren. Bovendien bleef Jong Almere loeren op een snelle tegenstoot, maar de genadeklap voor Barendrecht bleef uit. Twee minuten voor tijd werd dat beloond: uit opnieuw een corner kopte Stanley Husen de 2-2 binnen. Daarmee pakte Barendrecht alsnog een punt tegen Jong Almere, een resultaat waar na de openingsfase geen rekening meer mee was gehouden.